Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Οι πόλεις από κάτω

4:54 π.μ.

«Ground Level Cities» βάφτισε την έκθεση φωτογραφίας που θα παρουσιάσει ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Χεκίμογλου από τις 8 Μαΐου στο Ρομάντσο.

Πρόκειται για στιγμιότυπα από «Πόλεις από τα κάτω» και αποτελούν τη συλλογή ταξιδιών και Μία συλλογή ταξιδιών και περιηγήσεων με αφετηρία το 2009.

Οι φωτογραφίες καλύπτουν την πενταετία 2009 -2014 και έχουν ληφθεί σε μεγάλες μητροπόλεις του κόσμου, αλλά και σε γραφικούς τόπους που κουβαλούν βαρύ ιστορικό φορτίο.
 

Όπως εξηγεί ο Αχιλλεάς Χεκίμογλου, οι φωτογραφίες δεν αποτελούν καρπό οργανωμένου πρότζεκτ. Κάθε λήψη αποτέλεσε πειραματική έμπνευση της στιγμής και έγινε σε άσχετες μεταξύ τους χρονικές περιόδους και τοποθεσίες κι αυτό φαίνεται από τη μεγάλη ποικιλία:  Φιλμ πολλών ταχυτήτων, διάφορες απλές ψηφιακές μηχανές και smartphone -ό,τι συσκευή είχε πάνω του εκείνη τη στιγμή.

Μια ηλιόλουστη παραλία στο Τελ Αβίβ αλλά και τα  σκοτεινά σοκάκια της Ραβάλ στη Βαρκελώνη. Τα χώματα της Μονεμβασιάς αλλά και οι βουερές λεωφόροι του Τόκιο. Από το χωριό στα Χανιά ως το χαοτικό Πεκίνο του 21ου αιώνα και από το γοητευτικό Λονδίνο στην ολοζώντανη Αθήνα. Κι ακόμα: η παραμυθένια Μπρυζ, η νωχελική Κέρκυρα, η Σμύρνη σαν σύνορο δύο κόσμων και το  μαγεμένο Μαρακές _χωρίς να λείπει το σύγχρονο και νεωτερικό Βερολίνο.

Στην ουσία ο φωτογράφος - δημοσιογράφος καταγράφει τον ταξίδι του σε έναν κόσμο τόσο διαφορετικό, αλλά και  τόσο ίδιο, μέσα από πολλές και διαφορετικές στιγμές από τα κάτω…..

ΠΟΤΕ & ΠΟΥ
Ρομάντσο - Αναξαγόρα 3-5
Εγκαίνια: Πέμπτη 8 Μαΐου στις 20.30.
Διάρκεια ως 15 Μαΐου 2014
'Ώρες λειτουργίας: 12.00 - 22.00
Είσοδος ελεύθερη

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top