Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Hot Οrganic Trio: Συναυλία στις 8 Μαίου στο cafe του Νομισματικού Μουσείου

4:58 π.μ.

Ο καιρός «ανοίγει» σιγά σιγά και η αυλή του Νομισματικού Μουσείου και τα βράδια στην αυλή του αρχίζουν να αποκτούν άρωμα μουσικής. Σε μια από τις πλέον όμορφες και παράλληλα «άγνωστες» αυλές του Συντάγματος την Πέμπτη 8 Μαΐου, εμφανίζεται ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα τζαζ συγκροτήματα της εγχώριας σκηνής. Ο λόγος για το Hot Organic Trio.

Στο café λοιπόν του Μουσείου θα παρουσιάσει γνωστά jazz, blues και funk κομμάτια, αλλά και συνθέσεις των μελών του γκρουπ, έχοντας πάντα σαν αφετηρία το ζεστό ήχο του Hammond organ και το γνώριμο ήχο της κιθάρας.

Το Hot Organic Trio δημιουργήθηκε από τον κιθαρίστα Μάκη Αμπλιανίτη, τον οργανίστα και τραγουδιστή Γιάννη Μόνο, και τον drummer Ζαφείρη Τσίναλη το 2005. Το γκρουπ έχει δώσει δεκάδες εμφανίσεις έως τώρα, σε διάφορα clubs, και φεστιβάλ, σε Ελλάδα και εξωτερικό, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία. Από τη μία η ζεστή και ευφάνταστη μουσική του και από την άλλη η δεξιοτεχνία των μουσικών που συμμετέχουν σε αυτό.

Και από την δεξιοτεχνία οδηγούμαστε στον αυτοσχεδιασμό. Τι συμβαίνει όταν τα blues των Muddy Waters, George Gershwin, με τις φυσαρμόνικες του delta blues και πολλών άλλων, ερμηνεύονται μ' έναν διαφορετικό τρόπο από τους Charlie Parker, Miles Davis, Wes Montgomery, Grant Greene, Lou Donaldson, Jimmy Smith και άλλους; Τα κομμάτια διαδέχονται το ένα το άλλο, περνώντας από το κλασικό blues, στο funky και την acid jazz, μέσα από γνωστά jazz και blues standards. Το trio, Hammond όργανο - Κιθάρα - Ντράμς, είναι ιδανικό να ερμηνεύσει στιλιστικά το ιδίωμα, μιάς και σημάδεψε τον ήχο της εποχής από το' 50 έως και το' 70 στα clubs του Harlem και όχι μόνο…
Αυτό είναι ουσιαστικά το περίγραμμα της μουσικής δράσης του Hot Organic Trio. Περισσότερα την Πέμπτη 8 Μαΐου.


Παίζουν:
Μάκης Αμπλιανίτης: guitar
Γιάννης Μόνος : Hammond organ, τραγούδι, φυσαρμόνικα
Βασίλης Πουσαίος: drums

INFO

Also check:

Info:
Νομισματικό Μουσείο | Πανεπιστημίου 12, Αθήνα | 210 3610067 | e.nma.garden@gmail.com
Facebook: Nomismatiko Mouseio Garden

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top