Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η Χάρις Αλεξίου τραγουδάει για τις καθαρίστριες

11:57 π.μ.

Το μυστήριο λύθηκε. Οι καθαρίστριες στις 28 Ιουλίου, 11 μήνες από την πρώτη μέρα του αγώνα τους, θα αφήσουν για λίγο τις ντουντούκες στην άκρη και θα γιορτάσουν. Ο ρ/σ Στο Κόκκινο και η "Αλληλεγγύη για όλους" διοργανώνουν συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των απολυμένων καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, με τη Χάρις Αλεξίου επί σκηνής. Η εκδήλωση θα είναι χωρίς είσοδο με στόχο να γεμίσει ξανά κι ακόμα περισσότερο η πλατεία όπως λίγες μέρες πριν όταν συναντήθηκαν όλα τα κινήματα ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και τις απολύσεις.


"Μέσα από μια λαϊκή φωνή όπως της Χάρις Αλεξίου θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος ότι είμαστε ακόμα ζωντανοί πάνω στη σκηνή", αναφέρει στην "Α" η Δέσποινα Κωστοπούλου, μία από τις 595 καθαρίστριες. "Δεν είναι οικονομικοί οι λόγοι που κάνουμε το φεστιβάλ. Γι' αυτό και δεν έχουμε εισιτήριο. Θέλουμε να μαθευτεί κι άλλο ο αγώνας μας. Η συναυλία θα είναι μια νότα διασκέδασης, χαράς, αισιοδοξίας. Θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι δεν κάνουμε πίσω", λέει.
Οι καθαρίστριες περνούν δύσκολες ώρες. Αυτές οδήγησαν και τη Δ. Κωστοπούλου να γράψει στον λογαριασμό της στο Facebook: "Μετά από 67 μέρες στη σκηνή είναι η πρώτη φορά που όλη μέρα δεν κατέβηκα κάτω. Μου λείπει το σπίτι μου, γαμώτο. Μου λείπουν τα παιδιά μου. Τι άλλο να κάνουμε για να καταλάβουν πως είμαστε άνθρωποι και όχι ζώα σαν αυτούς, που αποφάσισαν για εμάς χωρίς εμάς". Ωστόσο, παραμένουν ενωμένες και αποφασισμένες να συνεχίσουν μέχρι τέλος. Αυτά που τις "κρατούν" είναι ισχυρά. "Οι άνθρωποι που περνούν από εδώ κάθε μέρα και μας λένε 'κορίτσια, μη σταματάτε' μας κάνει να μη λογαριάζουμε την κούραση. Αλλά κι ο φόβος ότι, αν αυτό διαλυθεί, θα είναι δύσκολο να ξαναοργανωθεί είναι το στοιχείο που υπερνικά τις δυσκολίες. Διακοπές θα ξανάρθουν, το καλοκαίρι επίσης. Εμείς όμως χρειαζόμαστε τη δουλειά μας για να ζήσουμε".

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top