Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Στην Ελλάδα για δύο συναυλίες ο Mulatu Astatke

6:30 π.μ.


Σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα στις 15 και 16 Απριλίου αντίστοιχα.

O «πατέρας της Ethio-Jazz» Mulatu Astatke, γνωστός στο ευρύ κοινό από το soundtrack της ταινίας “Broken Flowers”, του Τζιμ Τζάρμους και την περίφημη σειρά Ethiopiques, έρχεται στη χώρα μας -έχοντας στο πλευρό του μερικούς από τους σημαντικότερους τζαζ μουσικούς από Αφρική και Ευρώπη- για να παρουσιάσει live το τελευταίο προσωπικό του δίσκο, «Mulatu Steps Ahead» αλλά και άλλες αγαπημένες μελωδίες.

Ο Mulatu Astatke, ιδιαίτερα αγαπητός και στο ελληνικό κοινό αποτελεί έναν από τους επιδραστικότερους Αφρικανούς μουσικούς του 21ου αιώνα και θεωρείται ο πατέρας της ethio-jazz, καθώς ήταν ο πρώτος που ένωσε τον jazz και latin ήχο με την παραδοσιακή αιθιοπική μουσική.

Στη μακρόχρονη καριέρα του έχει συνεργαστεί με κορυφαίους μουσικούς όπως ο Duke Elington αλλά και με τους νεότερους όπως οι Heliocentrics (το άλμπουμ τους Inspiration Information κέρδισε το βραβείο του καλύτερου άλμπουμ του 2009, στα βραβεία Trophees Des Arts Afro-Caribeens στο Παρίσι), ενώ συνεχίζει την έρευνα του πάνω στον εκμοντερνισμό παραδοσιακών αιθιοπικών οργάνων με έμφαση στο «Κραρ», στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και στο MIT Media Lab.

Στο νέο προσωπικό του άλμπουμ, «Mulatu Steps Ahead», όπως φανερώνει και ο τίτλος του, εξερευνά νέες κατευθύνσεις στον fusion ήχο και στην μείξη δυτικής jazz και παραδοσιακής μουσικής από την Αιθιοπία, μαζί με τη συμβολή παραδοσιακών μουσικών από την Αιθιοπία και μερικών από τους κορυφαίους μουσικούς της jazz και του αφρικανικού ήχου που εδρεύουν στο Λονδίνο.

H προπώληση των εισιτηρίων για τις δυο συναυλίες συνεχίζεται και το εισιτήριο κοστίζει 30 ευρώ για την Αθήνα και 25 για τη Θεσσαλονίκη.

www.kathimerini.gr

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top