Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Θεατρική Παράσταση "Φορτουνάτος" 2011

6:53 π.μ.

Την Κυριακή 15 Μαϊου στις 20:30 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Γέρακα, ο Δήμος Παλλήνης υποδέχεται τη Θεατρική Ομάδα Καθηγητών της ΕΛΜΕ Νομού Ηρακλείου (ΘΟΚΝΗ), που θα παρουσιάσει την κρητική κωμωδία του 17ου αιώνα: ΦΟΡΤΟΥΝΑΤΟΣ του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου.

Ο Φορτουνάτος («τυχερός») του Μάρκου Αντώνιου Φόσκολου, μία από τις τρεις σωζόμενες κωμωδίες του κρητικού αναγεννησιακού θεάτρου (οι άλλες δύο είναι ο Κατσούρμπος του Γ. Χορτάτση και ο Στάθης), αποτελεί μάλλον την πιο «θεατρική» απ’ όλες στα παραστατικά της μέσα, στους κωμικούς χαρακτήρες και στην καίρια αμεσότητά της.

Γραμμένη στην κρητική ανατολική διάλεκτο της περιόδου, την εποχή που οι Τούρκοι πολιορκούν τον ενετικό Χάνδακα-Κάστρο, έφτασε σε μας στο χειρόγραφο του ίδιου του ποιητή της, χρονολογημένο στα 1655.

Πρόκειται για μια νέο-κλασική κωμωδία με χαρακτηριστικούς κωμικούς τύπους, όπως ο πειναλέος υπηρέτης, ο σχολαστικός δάσκαλος και ο καυχησιάρης στρατιωτικός.

Θα καταφέρει ο «τυχερός» Φορτουνάτος να παντρευτεί την αγαπημένη του Πετρονέλα; Ή θα την παντρέψει η μητέρα της με τον πλούσιο αλλά γέρο γιατρό Λούρα; Η απάντηση επί σκηνής!

Η σκηνοθεσία της παράστασης είναι του Αντώνη Περαντωνάκη, τα κοστούμια της Ντεσισλάβα Τοπάλοβα και η μουσική του Δημήτρη Χατζάκη. Συμμετέχουν δεκαπέντε μέλη-ηθοποιοί της ομάδας.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top