Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

4 ταινίες Ισπανικού κινηματογράφου από την Κινηματογραφική Λέσχη Παλλήνης

6:28 π.μ.

Η ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΑΛΛΗΝΗΣ σε συνεργασία με την ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ – ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ , προβάλει 4 ταινίες ισπανικού κινηματογράφου:

Τετάρτη 6/3/2013 
Siete mesas de billar francés (Επτά τραπέζια γαλλικού μπιλιάρδου), Gracia Querejeta, 2007, 116’
Η Άνχελα (Μαριμπέλ Βερντού), όταν ο πατέρας της Λέο αρρωσταίνει ξαφνικά, αποφασίζει να ταξιδέψει στην πόλη με τον γιο της Γίγιε (Βίκτορ Βαλδίβια). Εκεί γνωρίζει την Τσάρο (Μπλάνκα Προτίγιο), ερωμένη του Λέο, και αναλαμβάνει μαζί της να σώσει την οικογενειακή επιχείρηση, μια αίθουσα τυχερών παιχνιδιών με επτά τραπέζια μπιλιάρδου. Βραβεύτηκε με το Αργυρό Κοχύλι του Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν 2007 καλύτερης ηθοποιού για την Μπλάνκα Πορτίγιο και με τα βραβεία Γκόγια 2008 καλύτερου γυναικείου πρωταγωνιστικού ρόλου για την Μαριμπέλ Βερντού και καλύτερου δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Αμπάρο Μπαρό.



Τετάρτη 13/3/2013
El Bola («Ο Μπαλας»), Achero Mañas 2000, 90’
Ο μόλις δωδεκάχρονος Πάμπλο, με το παρατσούκλι «Ο Μπάλας» (“El Bola”), ζει σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον συγκρούσεων και βίας. Γνωρίζοντας τον Αλφρέντο, ένα νέο συμμαθητή του, έρχεται σε επαφή με μια άλλη οικογενειακή πραγματικότητα και βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του. Βραβεύτηκε με ακόμα 3 Γκόγια: καλλίτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Χουάν Χοσέ Μπαγιέστα) και καλλίτερου πρωτότυπου σεναρίου.






Τετάρτη 20/3/2013
Caótica Ana (Χαοτική Άννα), Julio Medem, 2007, 118’
Η Άννα, μια νέα κοπέλα παθιασμένη για τη ζωή και την ζωγραφική, αποφασίζει να ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να ολοκληρώσει τις σπουδές της. Εκεί ανατρέχει, σαν σε αντίστροφη μέτρηση, τέσσερα χρόνια της ζωής της και διαπιστώνει ότι δεν μένει μόνη της, ότι η ύπαρξή της είναι σαν μια συνέχεια άλλων ζωών νεαρών γυναικών που βρήκαν τραγικό θάνατο. Σε αυτό το πνευματικό και πραγματικό ταξίδι, η Άννα μας γνωρίζει τις εμπειρίες, τη μνήμη και το χάος της.






Τετάρτη 27/3/2013
Smoking Room, Julio Wallovits y Roger Gual, 2002, 92’
Το ισπανικό παράρτημα μια αμερικανικής εταιρείας αναγκάζεται να εφαρμόσει την απαγόρευση του καπνίσματος στα γραφεία της. Ο Ραμίρεθ, υπάλληλος της εταιρείας, θα αρχίσει να μαζεύει υπογραφές για να χρησιμοποιηθεί ένα γραφείο άδειο σαν αίθουσα καπνιστών ή Smoking Room. Η υποστήριξη που κατ’ αρχήν υπολόγιζε να έχει, αρχίζει να εξαφανίζεται σ’ ένα περιβάλλον ίντριγκας και προσωπικών συμφερόντων. Με μουσική του Ζοάν Μανουέλ Σερράτ.






Οι προβολές θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Παλλήνης «Οινοποιείο Πέτρου» Λεωφ. Μαραθώνος 117, στις 20:30. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top