Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Πυραμίδα 3.000 ετών ανακαλύφθηκε στο Λούξορ της Αιγύπτου

8:37 π.μ.

Μία πυραμίδα ηλικίας μεγαλύτερης των 3.000 χρόνων, ανακαλύφθηκε στην αιγυπτιακή πόλη Λούξορ, στη διάρκεια ανασκαφών της κοινής αποστολής του Ελεύθερου Πανεπιστημίου των Βρυξελλών και του Πανεπιστημίου της Λιέγης. Σύμφωνα με όσα έκανε γνωστά ο αιγύπτιος υπουργός Αρχαιοτήτων, Μοχάμεντ Ιμπραχίμ, η πυραμίδα ανήκε σε αξιωματούχο του φαραώ Ραμσή ΙΙ.


«Σημάδια στους πλίνθους υποδεικνύουν πως η πυραμίδα ανήκει σε έναν βεζίρη της Άνω και της Κάτω Αιγύπτου που ονομαζόταν Κχάι και εκτελούσε καθήκοντα για 15 χρόνια επί της βασιλείας του φαραώ Ραμσή ΙΙ», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αποστολής
 
«Το μνημείο υπέστη μεγάλες καταστροφές από τον 7ο ως τον 8ο αιώνα, όταν μετατράπηκε σε ερημητήριο Κοπτών» προστίθεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει τονίζοντας ότι «η ανακάλυψη αυτή έχει μεγάλη σημασία για τους αιγυπτιολόγους διότι ο βεζίρης Κχάι αναφέρεται σε πολλά έγγραφα αλλά το σημείο που βρίσκεται ο τάφος του δεν είχε ανακαλυφθεί».

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top