Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινούν οι εκδόσεις “Σοφίτα”

8:40 π.μ.

Οι εκδόσεις Σοφίτα, κάνουν την πρώτη τους εμφάνιση στο χώρο του βιβλίου με ένα μοναδικό αφιέρωμα στα πρωτοπόρα και άγνωστα στην Ελλάδα, ακτιβιστικά κινήματα της δεκαετίας του ΄60, τους PROVOS και τους MERRY PRANKSTERS.
Το βιβλίο του Γιάννη Γ. Μπαζού με τίτλο «PROVOS & MERRY PRANKSTERS -Τα πρωτοποριακά κινήματα της δεκαετίας του ΄60» παρουσιάζει και αναλύει τη συναρπαστική δράση των κινημάτων που έθεσαν τις βάσεις για την ανάπτυξη του σύγχρονου μητροπολιτικού ακτιβισμού.



Οι PROVOS, άφησαν το στίγμα τους στην Ολλανδία, μέσα από πολιτικές – ακτιβιστικές δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα με στόχο μια άλλη θεώρηση της πόλης και του δημόσιου χώρου. Είναι οι εμπνευστές του συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων, οι πρώτοι παγκοσμίως που έκαναν αντικαπνιστική εκστρατεία καθώς και οι εμπνευστές των καταλήψεων άδειων σπιτιών για τη λύση του στεγαστικού προβλήματος.
Οι MERRY PRANKSTERS, είναι πρόδρομοι του χιπισμού, επινόησαν το MAGIC BUS, πειραματίστηκαν με το LSD και μοιράστηκαν την ψυχεδελική τους εμπειρία, δημιουργώντας τα ACID TESTS που είναι οι πρόδρομοι των rave parties. Επίσης δημιούργησαν χειροποίητα διαδραστικά μηχανήματα εικόνας και ήχου, καθώς και το περίφημο blue box για δωρεάν τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, ανοίγοντας δρόμο στα συστήματα πολλαπλών συχνοτήτων και φτάνοντας στις παρυφές του κυβερνοχώρου.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top