Τρίτη, 11 Μαρτίου 2014

Στον Τζορτζ Σόντερς το «Folio Prize 2014»

8:16 π.μ.

Στον 55χρονο τεξανό συγγραφέα Τζορτζ Σόντερς απονέμεται το «Folio Prize 2014» για τη συλλογή διηγημάτων του «Tenth of December» (Random House, 2013).
 
Ο αμερικανός συγγραφέας γίνεται έτσι ο πρώτος νικητής του νέου λογοτεχνικού βραβείου που υποστηρίζεται από την «ελίτ» της αγγλόφωνης λογοτεχνίας και φιλοδοξεί να κλονίσει την κυριαρχία του «Man Booker Prize».
 
Το «Tenth of December» που απέσπασε θερμές κριτικές στον αγγλόφωνο Τύπο, και βρέθηκε στην τρίτη θέση της λίστας ευπωλήτων των New York Times είναι μια συλλογή διηγημάτων που ο Σόντερς δημοσίευσε σε διάφορα περιοδικά από το 1995 ως το 2009. Στην ελληνική γλώσσα αναμένεται εντός του 2014 από τις εκδόσεις «Ίκαρος».
 
Διηγήματα αντιπροσωπευτικά της αμερικανικής ψυχής και νοοτροπίας και της σύγχρονης αμερικανικής καθημερινότητας, αλλά και ιστορίες που φλερτάρουν με το παράλογο, την επιστημονική φαντασία, το ψυχολογικό θρίλερ: Τρόφιμοι μιας φυλακής γίνονται πειραματόζωα για μια φαρμακευτική εταιρεία που παρασκευάζει ένα ελιξίριο αγάπης και σεξ.
 

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top