Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Ευρωπαϊκό βραβείο για την έκθεση φωτογραφίας «Greece in Crisis»

4:22 π.μ.

Κέρδισε το βραβείο καλύτερης έκθεσης «Ασημένια Νιφάδα» στο πλαίσιο της 29ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ του Σαράγεβο.
Tο βραβείο καλύτερης έκθεσης «Ασημένια Νιφάδα» κέρδισε η έκθεση Greece in Crisis, της ομάδας φωτογράφων Phasma2, στο πλαίσιο της 29ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ του Σαράγεβο.
Η έκθεση, που είχε τεθεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεως Συντακτών, του Μορφωτικού Ιδρύματος της ΕΣΗΕΑ και της Ένωσης Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2013 στην γκαλερί IPC «E» στο κέντρο της παλιάς πόλης και εντάχθηκε στη γενική θεματική του Φεστιβάλ The Art of Touch, ως ανεξάρτητη ελληνική συμμετοχή. Η βράβευση θα γίνει στο πλαίσιο του 30ού Φεστιβάλ του 2014, όπου τιμώμενη χώρα είναι η Ελλάδα.


Η έκθεση Greece in Crisis περιλάμβανε 180 φωτογραφίες των τελευταίων χρόνων που κατέγραφαν με συγκλονιστικό τρόπο τις βίαιες κοινωνικές και πολιτικές αλλαγές που βίωσε η χώρα. Λειτουργούσαν ως αιχμηρά ντοκουμέντα συνθέτοντας ένα διαπεραστικό πολιτικό μανιφέστο. Χωρισμένες σε θεματικές ενότητες, οι φωτογραφίες δημιουργούσαν οπτικά σταυρόλεξα που διαβάζονταν ως αυτοτελείς αφηγηματικές ιστορίες. ´Ένας εικονικός διάλογος ανάμεσα στους 14 φωτογράφους.



Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top