Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Έρχεται το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Animation της Αθήνας

7:59 π.μ.


Το τρυφερό Mr Hublot που κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης μικρού μήκους animated ταινίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν -ανάμεσα σε άλλα- οι Αθηναίοι, στο πλαίσιο του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Animation της Αθήνας. Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 13 έως τις 19 Μαρτίου.

Στο φεστιβάλ θα προβληθούν ταινίες animation από τις εξής χώρες: Βρετανία, Αυστραλία, Σερβία, Ισπανία, Δανία, Γαλλία, Φινλανδία, Μολδαβία, Ιταλία, Αργεντινή, Κίνα, Καναδάς, Πολωνία, Ολλανδία, Ρωσία, Λουξεμβούργο, Λιθουανία, Σουδάν, Ιαπωνία, Αφγανιστάν, Γερμανία, Εσθονία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουκρανία, Ινδία, Νεπάλ, Σουηδία, Ρουμανία, Βραζιλία, Τουρκία, Βέλγιο, ΗΠΑ, Γεωργία, Ιράν, Χιλή, Μεξικό, Καμερούν, Κολομβία, Νορβηγία, Νιγηρία, Ουγγαρία, Ελβετία, Σιγκαπούρη, Ισραήλ, Κροατία, Ταϊβάν, Μογγολία, Σλοβακία, Δανία.

Το Mr Hublot περιλαμβάνεται στο διαγωνιστικό τμήμα του φετινού Φεστιβάλ.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθούν δύο μεγάλου μήκους ταινίες animation (με ελληνικούς υπότιτλους): Η ταινία Μία Ιστορία Αγάπης και Οργής του Λουίς Μπολονιέζι από τη Βραζιλία και το Kuiba 2 του Γουάνγκ Τσουάν από την Κίνα.

Αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί στον πειραματικό κινηματογράφο του Μιχάλη Αρφαρά (Κυριακή 16.3.2014, Ώρα 22:00). Στο πλαίσιο του αφιερώματος, θα προβληθεί το σύνολο των ταινιών του καθηγητή στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, ο οποίος πειραματίζεται χρόνια τώρα με το φιλμ και τις εικαστικές παρεμβάσεις του πάνω σε αυτό. Ο ίδιος ο δημιουργός θα παρουσιάσει τις ταινίες του και θα μιλήσει για αυτές.

Θα γίνουν, επίσης, προβολές επιλεγμένων ταινιών που έλαβαν μέρος στο International Motion Festival της Κύπρου (Σάββατο 15.3.2014, Ώρα 22:00). Τις ταινίες, αλλά και το ίδιο το φεστιβάλ IMF, θα παρουσιάσει η πρόεδρός του, Δήμητρα Εγγλεζάκου.

Επίσης, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα «Ο Κ. Π. Καβάφης στο Τόκιο» που θα περιλαμβάνει έκθεση και προβολή μικρού μήκους ταινιών animation που δημιούργησαν φοιτητές του Musashino Art University του Τόκιο, βασισμένες σε ποιήματα του Κ. Π. Καβάφη, που επέλεξαν οι ίδιοι, στο πλαίσιο εργαστηριακής άσκησής τους τον Σεπτέμβριο 2013. Το project έγινε με πρωτοβουλία του Art/European Animation Center και με αφορμή το Έτος Καβάφη.

Επίσης, θα προβληθούν ταινίες animation από την Ιαπωνία, βασισμένες όλες στην τεχνική του CG animation. Τις ταινίες επέλεξε η Miwako Kikuchi, Διευθύντρια προγραμματισμού, του Short Shorts Film Festival & Asia.

Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα Προβολών


18:00-20:00 Σπουδαστικό Διαγωνιστικό Τμήμα
20:00-22:00 Διεθνές Διαγωνιστικό Τμήμα
22:00-24:00 Αφιερώματα

Τιμή Εισόδου


  • 4 ευρώ ανά προβολή
  • 10 ευρώ κάρτα διαρκείας (21 προβολές) για φοιτητές και άνεργους
  • 20 ευρώ κάρτα διαρκείας (21 προβολές)

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top