Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Απαγορεύτηκε η προβολή του «Nymphomaniac» στην Τουρκία

4:00 π.μ.

Την απαγόρευση της προβολής της ταινίας «Nymphomaniac» του Λαρς φον Τρίερ στη Τουρκία, αποφάσισε η επιτροπή αξιολόγησης του υπουργείου Πολιτισμού, όπως δήλωσε στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ο Γιαμάτζ Οκούρ. Έντονες οι αντιδράσεις ανθρώπων του κινηματογράφου, μετά την απόφαση.
Το πρώτο μέρος της ταινίας επρόκειτο να προβληθεί στις αίθουσες στις 14 Μαρτίου και το δεύτερο μέρος στις 21 Μαρτίου. Ωστόσο, τη Δευτέρα, η επιτροπή -που αποτελείται από στελέχη των υπουργείων Πολιτισμού, Παιδείας και Εσωτερικών- αποφάσισε κατά πλειοψηφία να μην επιτρέψει την προβολή της.
Για «νέο κρούσμα λογοκρισίας» της ισλαμικής συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έκαναν λόγο πολλοί τούρκοι καλλιτέχνες, καταγγέλλοντας την απόφαση της επιτροπής.


«Καταδικάζω κατηγορηματικά την απαγόρευση του Nymphomaniac τη στιγμή που υπάρχει στην Τουρκία όριο ηλικίας» στους κινηματογράφους, έγραψε στο Twitter ο τούρκος σκηνοθέτης Νούρι Μπίλγκε Τσεϊλάν (βραβείο Σκηνοθεσίας 2006 για το «Τρεις Πίθηκοι», Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής 2011 για το «Κάποτε στην Ανατολία» του Φεστιβάλ των Καννών).
Σημειώνεται ότι η απαγόρευση προβολής που αποφασίσθηκε από τις τουρκικές αρχές έρχεται λίγες ημέρες μετά την ψήφιση και προεδρική επικύρωση νόμου που ενισχύει τον έλεγχο του Διαδικτύου.
Η Ρουμανία αποφάσισε να απαγορεύσει την προβολή του «Nymphomaniac 2» πριν ανακαλέσει την απόφαση.

TVXS

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top