Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Βραβείο στον αγώνα κατά της αδικίας

8:12 π.μ.

Στην ταινία «Michael Kolhaas» του Αρνο Ντε Παγιέρ, κινηματογραφική διασκευή του ομότιτλου μυθιστορήματος του Χάινριχ Φον Κλάιστ δόθηκε τελικά το βραβείο της κριτικής επιτροπής του 15ου φεστιβάλ Γαλλοφωνίας, του οποίου η αυλαία έπεσε το βραδυ της Τετάρτης στην αίθουσα Δαναός.

«Η θεματική και καλλιτεχνική ποικιλία του εφετινού διαγωνιστικού προγράμματος ήταν τόσο υψηλού επιπέδου που η επιτροπή δυσκολεύτηκε να ψηφίσει την καλύτερη ταινία» είπε ο εφετινός πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, ηθοποιός Γιώργος Χωραφάς (τα μέλη ήταν η παραγωγός Φένια Κοσοβίτσα, η μουσικός Ολγα Κουκλάκη, ο  σκηνοθέτης Αντουάν Ντανίς και ο δημοσιογράφος - κριτικός κινηματογράφου Γιάννης Ζουμπουλάκης).

Ωστόσο, κάποιες ταινίες άγγιξαν ιδιαίτερα όλα τα μέλη της επιτροπής και εκείνη που πέτυχε διάνα ήταν το «Michael Kolhaas» για «την επικαιρότητα του θέματος που είναι η αντίσταση κατά της αδικίας αλλά και για την αρτιότητα της κινηματογραφικής γλώσσας του» όπως επεσήμανε ο κ. Χωραφάς δίνοντας το βραβείο στην εκπρόσωπο της εταιρίας διανομής της ταινίας κ. Στέλλα Κεχαγιά (Seven/ Spentzos Film).

Ειδική μνεία όμως η επιτροπή έδωσε και στην ταινία «Camille Claudel 1915» του Μπρουνό Ντυμόν που στην ουσία πραγματεύεται επίσης την αντίσταση από την θηλυκή πλευρά και στο πλαίσιο της καταπίεσης από την οικογένεια (η ταινία θα διανμεηθεί στις αίθουσες από την εταιρία Videorama).

Το βραβείο της επιτροπής για την καλύτερη ταινία συνοδεύεται από το ποσόν των 6.000 που θα δοθούν σε "είδος" για συγκεκριμένο δηλαδή σκοπό_ την προώθηση της ίδιας  ταινίας. Το ίδιο ποσόν συνοδεύει το βραβείο κοινού το οποίο δόθηκε στην ταινία «Τα καλύτερα έρχονται» της ηθοποιού - σκηνοθέτριας Φανί Αρντάν. Το βραβείο παρέδωσε στην διανομέα της ταινία κ. Ειρήνη Σουγανίδου (Feelogood) εκρπόσωπος της μπύρας Fischer, μεγάλου χορηγού του φεσιβάλ.

Τελετάρχης της εφετινής απονομής ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας κ. Ορέστης Ανδρεαδάκης, ενώ η ηθοποιός Γωγώ Μπρέμπου μίλησε επίσης για την σημασία του φεστιβάλ το οποίο και εφέτος διοργανώθηκε άψογα από το Γαλλικό Ινστιτούτο ,υπό την εποπτεία της καλλιτεχνικής διευθύντριάς του κυρίας Ελίζ Ζαλαντό.

Η αυλαία έπεσε με την προβολή της ταινίας «Ενας πύργος στην Ιταλία» της Βαλέρια Μπρούνι τεντέσκι που ήταν παρούσα στην αίθουσα.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top