Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Περιμένοντας τα Οσκαρ και τα κούλουμα...

10:33 π.μ.

ΤΑ ΟΣΚΑΡ έχουν τη δική τους ιστορία, η οποία όσο ενδιαφέρουσα κι αν είναι για τους κινηματογραφόφιλους, κάθε άλλο παρά αθώα είναι... Οι ευνοημένοι πολλοί και οι αδικημένοι ακόμη περισσότεροι. Από τον Σιλβέστερ Σταλόνε, που πήρε βραβείο για το «Ρόκι» (απόδειξη ότι δεν υπάρχει Θεός...), και το «Μπεν Χουρ», που σάρωσε με 11 Οσκαρ, αφού λόγω Μακαρθισμού όλοι είχαν μπει στη μαύρη λίστα, μέχρι τον Ορσον Ουέλς, που δεν πήρε το αγαλματάκι για τον αριστουργηματικό «Πολίτη Κέιν», και τον μετρ της αγωνίας Αλφρεντ Χίτσκοκ, που δεν βραβεύτηκε ποτέ!
Στα 86 χρόνια τού θεσμού πολλά έγιναν και πολλά αποσιωπήθηκαν! Ετσι και φέτος, οι βολές για προτιμήσεις και αποκλεισμούς δεν έλειψαν, αλλά είναι αυτές που μεγαλώνουν το ενδιαφέρον. Αλλωστε, χωρίς ίντριγκες ο μύθος του θείου Σαμ δεν θα ήταν αυτός που είναι...


* Για το αγαλματάκι του Α' ανδρικού ρόλου έχουμε την υποψία ότι θα είναι υπόθεση του μαύρου σκλάβου Τσιουίτελ Ετζιοφορ, ή του ασθενή με AIDS Μάθιου ΜακΚόναχι. Είναι γνωστή άλλωστε η ευαισθησία της Ακαδημίας σε ασθενείς (Τομ Χανκς, στο «Φιλαδέλφεια»), οδοιπόρους (Τομ Χανκς και πάλι, στο «Φόρεστ Γκαμπ») και άτομα με ειδικές ανάγκες (Σον Πεν, στο «Ονομά μου είναι Σαμ», και Ντάνιελ Ντέι Λούις, στο «Αριστερό μου πόδι»).
Μπορεί στη ζωή η οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα να σε βάζει στο κοινωνικό περιθώριο, αλλά στον κινηματογράφο αποτελεί εγγύηση για να πάρεις το Οσκαρ!
* Τον οδηγό επιτυχίας απέδειξε ότι έχει βρει ο σκηνοθέτης Ντέιβιντ Ο. Ράσελ. Πέρυσι, με τον «Οδηγό αισιοδοξίας», κέρδισαν τα βραβεία Α' ανδρικού και γυναικείου ρόλου ο Μπράντλεϊ Κούπερ και η Τζένιφερ Λόρενς, οι οποίοι διεκδικούν, φέτος, τα αγαλματάκια Β' ανδρικού και γυναικείου ρόλου για τον... «Οδηγό διαπλοκής» του ίδιου σκηνοθέτη!
Αν μάλιστα το καταφέρουν, θα είναι οι πρώτοι που έπειτα από 20 χρόνια και τον Τομ Χανκς θα έχουν κερδίσει το βραβείο δύο συνεχόμενες χρονιές και θα βρεθούν, επίσης, παρέα με τους θρύλους Σπένσερ Τρέισι, Κάθριν Χέπμπορν, Λουίζ Ράινερ.
Ο φετινός οδηγός πάντως του Ράσελ είναι ακόμη καλύτερος, αφού η ταινία είναι υποψήφια όχι μόνο, όπως πέρυσι, για τα βραβεία καλύτερης ταινίας, σκηνοθεσίας, Α' ανδρικού και γυναικείου ρόλου (Κρίστιαν Μπέιλ, Εμι Ανταμς), μοντάζ, αλλά και πρωτότυπου σεναρίου, κοστουμιών και σκηνογραφίας.
Δέκα σε ένα, νοικοκυρεμένα! Και σίγουρα, δεν θα υπάρξει ηθοποιός που θα του προτείνει συνεργασία ο σκηνοθέτης και θ' αρνηθεί. Εκτός κι αν είναι κατά του θεσμού των Οσκαρ!
* Η Μέριλ Στριπ κυνηγά το τέταρτο χρυσό αγαλματάκι της κι αν το κερδίσει θα πιάσει στην πρώτη θέση την πολυνίκη Κάθριν Χέπμπορν. Πρόκειται για τη 18η υποψηφιότητά της, αλλά δεν ξέρουμε αν θα είναι και τυχερή, αφού το βραβείο Α' γυναικείου ρόλου διεκδικεί και η κορυφαία ηθοποιός, αυτή τη στιγμή, στον κόσμο, η Τζούντι Ντεντς, για το ρόλο της στην ταινία του Στίβεν Φρίαρς «Φιλομένα».
Επικίνδυνα κοντά τους και η «Θλιμμένη Τζάσμιν», κατά κόσμον Κέιτ Μπλάνσετ, που έρχεται με γουντιαλενική φόρα για να το κερδίσει. Η έτερη υποψήφια Εμι Ανταμς μάλλον θα περιμένει κάποια άλλη ευκαιρία στο μέλλον.
Πέμπτη και καταϊδρωμένη έρχεται η αγαπημένη των Χρυσών Βατόμουρων Σάντρα Μπούλοκ, η οποία όπως θυμάστε (αν και μάλλον θα θέλατε να το είχατε ξεχάσει...) έχει κερδίσει Οσκαρ και προφανώς ξαναπροτάθηκε σε μία απέλπιδα προσπάθεια να μη μείνει φούρνος για φούρνος που να μην γκρεμιστεί στο Λος Αντζελες!
ΕΜΕΙΣ, πάντως, θα πάμε πρωί πρωί στο φούρνο για τη λαγάνα! Καλά τα Οσκαρ, αλλά δεν θα χάσουμε και τον ύπνο μας για να τα δούμε...

πηγή enet.gr

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top