Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Ανοιξιάτικο τζαζ κουαρτέτο στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

6:13 π.μ.

Οι «Spring Quartet», ένα εκρηκτικό all star κουαρτέτο της τζάζ  έρχεται στη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών για δύο συναυλίες με ένα πρόγραμμα, την Παρασκευή 11 και το Σάββατο 12 Απριλίου.

Σύμφωνα με την Στέγη, η συνεργασία των Τζακ Ντε Τζονέτ, Τζο Λοβάνο, Εσπεράντζα Σπόλντινγκ και Λίο Τζενοβέζε προέκυψε με φυσικότητα καθώς, οι μουσικοί αυτοί είχαν ήδη επαφές μεταξύ τους, ανά δύο ή τρεις, παίζοντας και δοκιμάζοντας ιδέες.

Κοινός παρανομαστής τους είναι το πρώιμο ξεκίνημά τους, από την ηλικία των 4-5 ετών, η σχέση τους με το Κολέγιο του Berklee, αρκετές συμπράξεις με σημαντικούς τζαζίστες, από τον Χέρμπι Χανκοκ ως τον Μακόι Τάινερ. Κυρίως όμως ήταν απόρροια μιας  χωρίς αποκλεισμούς, κοινής μουσικής φιλοσοφίας τους.

Ο ντράμερ ΝτεΤζωνέτ, εμβληματική μορφή του χώρου του, έχει θητεύσει δίπλα στον Μάιλ Ντέιβις και τον Τζον Κολτρέιν, ο Λοβάνο βάδισε σε απάτητα μονοπάτια, αποδεικνύοντας μοναδικές ικανότητες στη διεύρυνση της μουσικής του σαξοφώνου, η   μπασίστρια Σπάλντινγκ είναι από τα λαμπρότερα ανερχόμενα αστέρια της τελευταίας επταετίας και ο Αργεντινός πιανίστας Τζενοβέζε θεωρείται από τους ικανότερους στη διατήρηση αναγνωρίσιμου ύφους μέσα από διαφορετικές τεχνικές.

Στον ήχο τους διαθλώνται πολυμορφίες επιρροών και επιλογών, αποχρώσεων και επινοήσεων (χαρακτηριστικές των κορυφαίων κάθε τέχνης) και ένας βιωματικά εκλεπτυσμένος εκλεκτισμός.

ΣΤΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΩΝ
Λεωφόρος Συγγρού 107-109
Ωράριο λειτουργίας: Δε-Κυρ: 12:00-21:00
Tηλ.: 210 900 5 800 (Δε-Κυρ: 9:00-21:00)

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top