Κυριακή 10 Αυγούστου 2014

Τα 100 καλύτερα βιβλία όλων των εποχών

5:37 π.μ.

Ο κατάλογος των 100 καλύτερων βιβλίων όλων των εποχών, δημιουργήθηκε το 2002 από την Νορβηγική Λέσχη Βιβλίου, με βάση τις προτάσεις 100 συγγραφέων από 54 διαφορετικές χώρες. Κάθε συγγραφέας έπρεπε να προτείνει 10 βιβλία.  Τα βιβλία δεν ταξινομήθηκαν με κάποια σειρά αξιολόγησης, καταγράφηκαν σαν να ήταν ισότιμα, με εξαίρεση τον Δον Κιχώτη στον οποίο αποδόθηκε η διάκριση ‘’το καλύτερο λογοτεχνικό έργο που γράφτηκε ποτέ’’.
Το σχετικό άρθρο, οι συγγραφείς που συμμετείχαν στη δημιουργία του καταλόγου και ο πλήρης κατάλογος των βιβλίων (κατά αλφαβητική σειρά συγγραφέα) υπάρχουν στην Wikipedia (πατήστε εδώ).
Παρακάτω παρατίθενται όσα από τα βιβλία του καταλόγου κυκλοφορούν στην ελληνική γλώσσα (και τα προσωρινά εξαντλημένα από εκδοτικούς οίκους που είναι πιθανό να τα επανεκδώσουν). Διατηρήθηκε η ταξινόμηση κατά αλφαβητική σειρά συγγραφέα (στην λατινική γραφή των ονομάτων). Κάποια από τα βιβλία είναι μεμονωμένα έργα, ενώ στον κατάλογο αναφέρεται ο συγγραφέας για το σύνολο ή μεγάλο τμήμα του έργου του (Andersen, Celan, Leopardi). Επί διαφορετικών εκδόσεων, επιλέχθηκε η έκδοση που έχει συγκεντρώσει την προτίμηση του αναγνωστικού κοινού.  Το Ημερολόγιο ενός Τρελού του Lu Xun, κυκλοφορεί στα ελληνικά σε κοινή έκδοση με άλλα δύο έργα που έχουν τον ίδιο τίτλο, χωρίς να είναι στον κατάλογο. Ο Θάνατος του Ιβάν Ίλιτς  που ανήκει στον κατάλογο, κυκλοφορεί μαζί με άλλα έργα του Tolstoi

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top