Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας

7:09 π.μ.

Κυνόδοντες και επανεκδόσεις

Κυνόδοντες, εφηβικές ορμόνες, ρομαντικές κομεντί και αρκετές επανεκδόσεις συνθέτουν το κινηματογραφικό τοπίο αυτής της εβδομάδας. Το «βαρύ πυροβολικό» της εβδομάδας είναι βέβαια το Twilight Saga: Έκλειψη.

The Twilight Saga: Έκλειψη

Το τρίτο μέρος της σειράς ταινιών Twilight με τίτλο Έκλειψη ξεκινά μια ημέρα νωρίτερα την προβολή της -από την Τετάρτη 30 Ιουνίου στις αίθουσες.

Στην ταινία η Μπέλα –το κορίτσι που έχει ερωτευτεί έναν βρικόλακα βρίσκεται μπλεγμένη σε νέες περιπέτειες, όταν μια σειρά μυστηριωδών φόνων αρχίζει και λαμβάνει χώρα στο Σιάτλ. Την ίδια στιγμή, καλείται να επιλέξει ανάμεσα στον έρωτά της για τον Έντουαρντ και τη φιλία της με τον Τζέικομπ, γνωρίζοντας πως η απόφασή της μπορεί να πυροδοτήσει την αιώνια διαμάχη ανάμεσα σε βρικόλακες και λυκάνθρωπους.

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Σλέιντ
Σενάριο: Μελίσα Ρόζενμπεργκ (βασισμένο στο μυθιστόρημα της Στέφανι Μέγερ)
Πρωταγωνιστούν: Κρίστεν Στούαρτ, Ρόμπερτ Πάτινσον, Τέιλορ Λότνερ, Ντακότα Φάνινγκ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ

Αταλάντη

Μία σημαντική επανέκδοση έρχεται στα σινεμά και μάλιστα σε καινούριες κόπιες 35mm. Πρόκειται για την Αταλάντη (1934) το αριστούργημα του Ζαν Βιγκό, η οποία αφηγείται την ιστορία του γαμήλιου ταξιδιού ενός καπετάνιου με το ποταμόπλοιό του, την «Αταλάντη». Εκτός από τη γυναίκα του, ταξιδεύει μαζί του και ένας μισότρελος ναύτης (Μισέλ Σιμόν) ένα τσούρμο γάτες και ένα παιδί. Το ταξίδι καταλήγει μοιραία στο μαρασμό της σχέσης του νιόπαντρου ζευγαριού και στην πλήξη, που οδηγεί τη γυναίκα να αποδράσει στους πειρασμούς της ωραίας ζωής στο Παρίσι.

Σκηνοθεσία: Ζαν Βιγκό
Διάλογοι: Ζαν Βιγκό, σε σενάριο του Ζαν Γκινέ
Πρωταγωνιστούν: Dita Parlo (Ζιλιέτ), ZaDast (Ζαν), Μισέλ Σιμόν (γερο-θαλασσόλυκος), Ζιλ Μαργαρίτης, Λουί Λεφέμπρ, Μορίς Ζιλ


The Rebound

Η Κάθριν Ζέτα Τζόουνς επιστρέφει με μια ανάλαφρη κωμωδία. Στο The Rebound η Σάντι (Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς) είναι μια όμορφη, σέξι μητέρα δύο παιδιών που μόλις έκλεισε τα 40. Όταν μια μέρα ανακαλύπτει ότι ο σύζυγός της την απατά, μετακομίζει με τα παιδιά της στη Νέα Υόρκη για να βρει δουλειά και να κάνει μια νέα αρχή. Εκεί, συναντά τον Άραμ Φίνκελσταϊν (Τζάστιν Μπάρθα), ένα ρομαντικό 24χρονο αγόρι που δουλεύει στην καφετέρια κάτω από το σπίτι της και προσπαθεί να ξεπεράσει τον πρόσφατο χωρισμό του. Όταν η Σάντι βρίσκει δουλειά, προτείνει στον Άραμ να της κρατάει τα παιδιά τις ώρες που θα λείπει κι εκείνος σταδιακά γίνεται μέλος της οικογένειας.

Σκηνοθεσία-Σενάριο: Μπαρτ Φροϊντλιχ
Πρωταγωνιστούν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Τζάστιν Μπάρθα, Κέλι Γκουλντ, Αντριου Τσέρι

Ραντεβού στο Παρίσι

Στην ταινία Charade (Ραντεβού στο Παρίσι), η Όντρεϊ Χέμπορν καλείται να λύσει ένα μυστήριο μετά τον θάνατο του πλούσιου συζύγου της. Ανάμεσα στα πολλά μυστικά που είχε, ανακαλύπτει ότι μια σειρά κακοποιών τον ψάχνει κι άθελα της βρίσκεται μπροστά σε έναν κυκεώνα από γεγονότα που, αν και ασύνδετα μεταξύ τους αρχικά, την οδηγούν στη λύση του μυστηρίου, με τη βοήθεια του έρωτα.

Σκηνοθεσία: Στάνλεϊ Ντόνεν
Σενάριο: Πήτερ Στόουν, Μαρκ Μπεμ από το έργο τους The Unsuspecting Wife
Πρωταγωνιστούν: Όντρεϊ Χέμπορν, Τζέιμς Κόμπερν, Ουόλτερ Ματάου, Κάρι Γκραντ

Η πρώτη Σελίδα

1929. O σκληρός εκδότης της Chicago Examiner, Ουόλτερ Μπερνς (Ουόλτερ Ματάου) και ο κορυφαίος δημοσιογράφος της εφημερίδας Χίλντι Τζόνσον (Τζακ Λέμον) είναι σίγουροι πως μπορούν να καλύψουν οποιοδήποτε θέμα. Αλλά ο δεύτερος αποφασίζει να παντρευτεί τη νεαρή χήρα Πέγκι (Σούζαν Σάραντον) και να αφήσει την εφημερίδα προς απογοήτευση του εκδότη του. Όταν ο δολοφόνος Ερλ Γουίλιαμς δραπετεύει, ο Χίλντι πρέπει να επιλέξει ανάμεσα στην αγαπημένη του και το λαβράκι.

Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ
Σενάριο: Μπεν Χετς, Τσαρλς ΜακΑρθουρ(θεατρικό), Μπίλι Γουάιλντερ (κινηματογραφική διασκευή)
Πρωταγωνιστούν: Τζακ Λέμον, Ουόλτερ Ματάου, Σούζαν Σάραντον

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=340605&dt=30/06/2010#ixzz0sLSjOdMo

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top