Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

YouTube και Μουσείο Guggenheim αναζητούν «το πιο δημιουργικό βίντεο του κόσμου»

7:12 π.μ.

Ανοιχτός online διαγωνισμός

Η ιστοσελίδα YouTube ανακοίνωσε σε συνεργασία με το Μουσείο Guggenheim διαγωνισμό για τo «πιο δημιουργικό βίντεο του κόσμου», ανοιχτό σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες από όλο τον κόσμο.

Οι κινηματογραφιστές έχουν διορία έως τις 31 Ιουλίου για να υποβάλουν το έργο τους. Γίνονται δεκτά νέα ή παλιά έργα των καλλιτεχνών.

Το YouTube αναζητά «έργα κινουμένων σχεδίων, με γραφικά με κίνηση, αφηγηματικά ή μη αφηγηματικά, ή ντοκιμαντέρ, μουσικά ή σε καλλιτεχνικές μορφές εντελώς νέες--δημιουργίες που πραγματικά θέτουν υπό αμφισβήτηση την αντίληψη που έχουμε για το τι είναι δυνατό σε βίντεο». Πρέπει να έχουν διάρκεια μέχρι και δέκα λεπτά και να συνοδεύονται από γραπτή δήλωση.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τα έργα τους, που θα κριθούν από διεθνή επιτροπή, στην ιστοσελίδα youtube.com/play.

Θα επιλεγούν μέχρι και 20 βίντεο για μιαν έκθεση που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Οκτωβρίου ταυτόχρονα σε διάφορους χώρους του μουσείου, στο Βερολίνο, το Μπιλμπάο, τη Βενετία και τη Νέα Υόρκη.

«Το online βίντεο ακολουθεί εκρηκτική πορεία, όχι μόνο ως μέσο, αλλά ως μορφή τέχνης» εκτιμά το YouTube στο επίσημο μπλογκ του. «Έτσι σήμερα συνεργαζόμαστε με το Μουσείο Guggenheim για να ανακαλύψουμε τα πιο δημιουργικά βίντεο στον κόσμο, και να αποκαλύψουμε τα μοναδικά ταλέντα που εργάζονται στον συνεχώς επεκτεινόμενο τομέα των ψηφιακών μέσων», προσθέτει η ιστοσελίδα.

Η πρωτοβουλία είναι μια επέκταση μιας άλλης καλλιτεχνική πρωτοβουλίας του YouTube, του σχηματισμού της Συμφωνικής Ορχήστρας YouTube (YouTube Symphony Orchestra), που αποτελείται από περισσότερους από 90 επαγγελματίες και ερασιτέχνες μουσικούς από 30 χώρες, που ανακαλύπτονται χάρη σε οντισιόν στην ιστοσελίδα.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231048693#ixzz0qvlVg0x1

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top