Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΝΕΑΝΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

6:48 π.μ.


Η πόλη ανήκει στις κοινότητες του Fringe Festival

Σε δέκα χώρους διεξαγωγής, αλλά και σε δρόμους και πλατείες του κέντρου της Αθήνας, ξεκινά την Τετάρτη το Athens Fringe Festival. Στη δεύτερή του διοργάνωση κυκλώνει -γεωγραφικά τουλάχιστον-περισσότερο αποφασιστικά το επίσημο Φεστιβάλ Αθηνών.


Αφού δύο από τους βασικούς χώρους διεξαγωγής του (Κτήριο 56- Ελληνικός Κόσμος και CAID) βρίσκονται ακριβώς δίπλα στην Πειραιώς 260. Θα διαρκέσει 5 μέρες και θα φιλοξενήσει μουσική, θέατρο, εικαστικά, αλλά και κοινωνικές δράσεις σε συνεργασία με διάφορες ΜΚΟ (Γιατροί Χωρίς Σύνορα, ΟΚΑΝΑ, Ελληνικό Δίκτυο Γυναικών Ευρώπης, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, MOnuMENTA κ.ά.).

Εκατόν σαράντα ομάδες ανταποκρίθηκαν στο ανοιχτό κάλεσμα. Ολοι ανεξαιρέτως εντάχθηκαν στο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε χθες. Αλλωστε, το φεστιβάλ προτάσσει την ιδεολογία του από τα καλλιτεχνικά ποιοτικά του κριτήρια. «Δοκιμάζουμε ένα μοντέλο που θα μπορούσε να δείξει τον δρόμο για τα πράγματα που έρχονται, όχι μόνο στην τέχνη, αλλά και στη δράση: μικρές ανεξάρτητες κοινότητες, που λειτουργούν αυτόνομα η κάθε μια και ταυτόχρονα βοηθούν η μία την άλλη», υποστήριζε χθες το πρωί ο πρόεδρος της εταιρείας «Σύνθεσις» Γιώργος Νέρης. Είναι αυτός που έφερε το Fringe στην Ελλάδα, ακολουθώντας την επιτυχημένη συνταγή του Εδιμβούργου, που σήμερα έχει βρει μιμητές σε 55 διοργανώσεις όλου του κόσμου.

- Μουσική: μια στρατιά νέων και ανερχόμενων καλλιτεχνών θα παρελάσει παρουσιάζοντας από ροκ μέχρι experimental ethnic και παραδοσιακή μουσική. Ενα ξεχωριστό διήμερο (Παρασκευή και Σάββατο) είναι αφιερωμένο στην τζαζ (Κτήριο Αρχαιολόγων).
- Θέατρο: ξεχωρίζει μια ανατρεπτική παρωδία «Electra: The Rewrite» του Αμερικανού συγγραφέα και σκηνοθέτη Εντουαρντ Πόμεραντζ στο Κινητήρας Στούντιο. Δεκατέσσερις ακόμα νεανικές ομάδες, που προτείνουν από Ζενέ και Ρίτσο μέχρι devised παραστάσεις, αλλά και οι θεατρικές ομάδες από τα σχολεία Κωφών Αγίας Παρασκευής περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα. Η Κυριακή είναι αφιερωμένη στους Ελληνες Θεατρολόγους. Από νωρίς το πρωί ο σύλλογός τους (ΠΕΣΥΘ) ενημερώνει το κοινό (Κτήριο 56, Ελληνικός Κόσμος) για τη δουλειά του μέσα από εργαστήρια θεατρικού παιχνιδιού, προβολές και ομιλίες και παρουσιάζει την παράσταση «Ολόκληρο το Fringe σε 90 λεπτά» σε συνεργασία με όλους τους συμμετέχοντες θιάσους του φεστιβάλ.
- Εικαστικά: ξεχωρίζει η έκθεση που συνδέει την κουλτούρα του ποδοσφαίρου και το φετινό Μουντιάλ με την τέχνη της φωτογραφίας (Φωτοθέατρον) αλλά και το πρωτότυπο πρότζεκτ «Η δική μου Ελλάδα», που καλεί όσους ενδιαφέρονται να προτείνουν νέα εθνικά σύμβολα (ύμνο, σημαία κ.λπ.). Τέλος, σε συνεργασία με το Δίκτυο Μουσείων και Πολιτιστικών Φορέων του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνα, 17 μουσεία και πολιτιστικοί φορείς ανοίγουν τις πύλες τους με ελεύθερη είσοδο για το κοινό του Fringe. (Από το ποσόν που θα συγκεντρωθεί, το 20% επιστρέφει στους καλλιτέχνες. Το φεστιβάλ δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση).

* Το ενιαίο ημερήσιο εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ για όλους τους χώρους. Πρόγραμμα- πληροφορίες: www.fringefestival.gr.*
Πού θα πάτε
* Κτήριο 56 - Ελληνικός Κόσμος: Πειραιώς 254, είσοδος Γ
* Κτήριο Αρχαιολόγων: Πεζόδρομος Ερμού 134-136
* TAF: Νορμανού 5, Μοναστηράκι
* CAID Ελληνικού Κόσμου (Πολυκράτους 6)
* Βρυσακίου: Βρυσακίου 17, Μοναστηράκι
* Athens Style: Αγίας Θέκλας 10
* Δρόμοι και πλατείες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top