Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΕΡΑΚΑ

9:43 π.μ.

Η δημοτική παράταξη «Κίνηση Πολιτών Γέρακα για μια άλλη πόλη» απέδειξε με τη δράση της τα τέσσερα προηγούμενα έτη ότι δεν είναι ένα ευκαιριακό εκλογικό σχήμα σαν αυτά που εμφανίζονται παραμονές των εκλογών, σκορπάνε δεξιά και αριστερά υποσχέσεις και «δεσμεύσεις» και αφού καταγράψουν κομματικές δυνάμεις και δρέψουν δημοτικά αξιώματα «εξαφανίζονται».

Αντίθετα, η Κίνηση Πολιτών Γέρακα ανέπτυξε τη δράση της και τις παρεμβάσεις της καθημερινά την περίοδο αμέσως μετά τις εκλογές, όταν άλλοι εφησύχαζαν ή αδιαφορούσαν για τα προβλήματα.

Η Κίνηση Πολιτών Γέρακα αγωνίστηκε σθεναρά τα τέσσερα αυτά χρόνια για την επίλυση προβλημάτων που ταλανίζουν την πόλη μας (είτε αυτά αποκαλούνται από κάποιους «μικρά» είτε «μεγάλα») και για την καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των πολιτών των Γέρακα.
Αγωνιστήκαμε για τη σωτηρία των ελεύθερων χώρων και το πράσινο (Λόφος Κεραίας κ.α.), για τους Πυλώνες Υψηλής Τάσης και για την αποχέτευση. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για όλα τα «μικρά» και «μεγάλα» προβλήματα του Γέρακα.

Καταθέσαμε προτάσεις για την καθαριότητα, το νέο σύστημα ανακύκλωσης και κυκλοφοριακά προβλήματα του δήμου μας.
Πήραμε μέρος στις πρωτοβουλίες για την διεκδίκηση του Χώρου της Κεραίας (ΕΡΤ) και την υπογειοποίηση των Πυλώνων Υψηλής Τάσης.

Απαιτήσαμε τα δημοτικά τέλη να είναι πράγματι ανταποδοτικά (να χρησιμοποιούνται δηλαδή για την αναβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου και όχι για έργα χωρίς σχεδιασμό ή «βιτρίνας») καθώς την μηδενική τους αύξηση εδώ και δύο χρόνια. Καταθέσαμε συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της οικονομικής κρίσεις και για το τι πρέπει να κάνει ο Δήμος.
Οργανώσαμε πολιτιστικές παρεμβάσεις στα γραφεία της Κίνησης και διεκδικήσαμε τη δημιουργία προγραμμάτων και έργων υποδομής για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό στην πόλη μας.

Απαιτήσαμε διαφάνεια, ουσιαστική ενημέρωση και συμμετοχή των δημοτών στην κατάρτιση του δημοτικού προϋπολογισμού καθώς και χρηστή διαχείριση της δημοτικής περιουσίας. Από την δημοτική αρχή εισπράξαμε τον χλευασμό, την άρνηση να ενημερώνει τους πολίτες και τις δημοτικές παρατάξεις ενώ μέχρι σήμερα κρατά εν κρυπτώ τις δαπάνες και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κατά τη διάρκεια όλων των αγώνων μας, αποφύγαμε το λαϊκισμό και αποζητήσαμε το διάλογο.
Υπήρξαμε αυστηροί κριτές πολιτικών που πιστεύουμε ότι αντιστρατεύονται το γενικότερο συμφέρον των πολιτών.
Συνδυάσαμε την κριτική μας με εμπεριστατωμένες προτάσεις, πολλές από τις οποίες διαμορφώσαμε με τη βοήθεια ειδικών επιστημόνων.

Παρά τη μη εκπροσώπησή μας στο δημοτικό συμβούλιο (και ό,τι αυτή συνεπάγεται για τη διάδοση των απόψεών μας), καταφέραμε να πρωτοστατήσουμε σε πολλούς αγώνες, συντονίζοντας τη δράση μας με δημοτικά σχήματα όταν άλλοι παντελώς απουσίαζαν.
Προχωρήσαμε στην έκδοση του περιοδικού μας εντύπου «Πολίτης του Γέρακα» και ανεβήκαμε και στο διαδίκτυο με την ηλεκτρονική μας εφημερίδα http://www.anti-gerakas.blogspot.com/
Από το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας θέσαμε ξεκάθαρους στόχους.
Θελήσαμε να εκφράσουμε τις απόψεις και τις ιδέες μας για τα θέματα που απασχολούν τους δημότες του Γέρακα, να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον, να υποστηρίξουμε τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, να δώσουμε φωνή στους αγώνες των δημοτών. Επιδιώξαμε να προβάλλουμε μια ριζοσπαστική οπτική για το σύγχρονο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Στόχος μας ήταν και παραμένει η «Κίνηση Πολιτών Γέρακα – Παλλήνης - Ανθούσα» να γίνει ανοιχτό βήμα διαλόγου για όλους τους πολίτες.
Σήμερα, έχοντας την εμπειρία των αγώνων των προηγούμενων ετών και γνωρίζοντας το μέγεθος των δυσκολιών αλλά και των δυνατοτήτων που υπάρχουν για το νέο δήμο μας, καλούμε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τους νέους, όσους δεν αποδέχονται να κυριαρχούν ιδιοτελή συμφέροντα στην τοπική πολιτική ζωή, όσους επιθυμούν μια διαφορετική δημοτική πολιτική διεκδικητική και αγωνιστική να συμπορευθούν μαζί μας ανεξάρτητα από την όποια κομματική τους ένταξη.

Η Γραμματεία της Κίνησης Πολιτών Γέρακα

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top