Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας από 15 Ιουλίου

3:03 π.μ.

Πέντε φιλμ στις αίθουσες

Δύο χολιγουντιανοί σούπερ-σταρ, μια μαγική περιπέτεια και τρεις κλασικές ταινίες του παγκόσμιου σινεμά από ισάριθμους σπουδαίους σκηνοθέτες βγαίνουν στις αίθουσες την εβδομάδα από 15 Ιουλίου.

Επικίνδυνες Παρέες

Επικίνδυνες παρέες κάνει η Κάμερον Ντίαζ στην ταινία Knight and Day. Κεντρικός άξονας της ιστορίας είναι η συνάντηση ενός μυστικού πράκτορα (Τομ Κρουζ) με μια γυναίκα, η οποία ανακαλύπτει ένα μυστικό που δεν έπρεπε ποτέ να μάθει. Η γυναίκα θα γίνει απρόθυμα συνεργάτιδα του πράκτορα, ο οποίος έχει σκοπό να ολοκληρώσει μια αποστολή γεμάτη εμπόδια. Οι δυο τους ζουν μια μοναδική περιπέτεια που τους ταξιδεύει σε διάφορα μέρη της Γης, μπλέκουν σε έναν λαβύρινθο από προδοσίες, ψεύτικες ταυτότητες και ριψοκίνδυνες καταστάσεις, ενώ αντιλαμβάνονται πως μπορούν να βασιστούν μόνο ο ένας στον άλλον.

Ο συνδυασμός δράσης και κωμωδίας ήταν που κέντρισε το ενδιαφέρον των λαμπερών πρωταγωνιστών, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε και το γεγονός πως στην καρέκλα του σκηνοθέτη κάθεται ο Τζέιμς Μάνγκολντ (Walk the Line, 3:10 to Yuma).

Σκηνοθεσία: Τζέιμς Μάνγκολντ
Σενάριο: Πάτρικ Ο’ Νιλ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Κρουζ, Κάμερον Ντίαζ

Υποψήφιος Μάγος

O Μπαλτάζαρ Μπλέικ (Νίκολας Κέιτζ) είναι ένας μάγος αυθεντία στο είδος του! Ζει στο σύγχρονο Μανχάταν και προσπαθεί να προστατεύσει την πόλη από τις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν να την καταστρέψουν, με αρχηγό τον Μάξιμ Χόρβατ (Άλφρεντ Μολίνα). Ο Μπαλτάζαρ όμως δεν μπορεί να τα καταφέρει μόνος γι’ αυτό και προσλαμβάνει ένα μαθητευόμενο, τον Ντέιβ Στάτλερ (Τζέι Μπαρούσελ), ένα φαινομενικά συνηθισμένο νεαρό που όμως διαθέτει μαγικές δυνατότητες

Σκηνοθεσία: Τζον Τερτελτάουμπ
Σενάριο: Ματ Λόπεζ, Νταγκ Μάιρο και Κάρλο Μπερνάρντ
Πρωταγωνιστούν: Νίκολας Κέιτζ, Τζέι Μπαρούσελ, Άλφρεντ Μολίνα, Μόνικα Μπελούτσι

Ριφιφί

Η κλασική ταινία του Ζιλ Ντασέν επιστρέφει στους κινηματογράφους.

Ύστερα από πέντε χρόνια στη φυλακή, ο Τόνι Στεφανουά συναντά τους αγαπημένους φίλους του, τον Τζο και τον Ιταλό Μάριο Φεράτι που τον προκαλούν σε μια ληστεία κοσμηματοπωλείου. Σύντομα τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή...

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Ζιλ Ντασέν
Πρωταγωνιστούν: Ζιλ Ντασέν, Ζαν Σερβέ, Καρλ Μένερ, Ρόμπερτ Μάνουυελ, Ζανίν Νταρσέ

Τραγουδώντας στη Βροχή

Πρόκειται για ένα από τα πιο κλασσικά μιούζικαλ του αμερικανικού σινεμά. Πρωταγωνιστικό ζευγάρι του βωβού κινηματογράφου καλείται να περάσει στον ομιλούντα. Πρώτος και καλύτερος ο μεγάλος σταρ Ντον Λόκγουντ (Τζιν Κέλι), ο οποίος θέλει να μετατρέψει την τελευταία του βουβή ταινία σε ομιλούσα. Το πρόβλημα είναι ότι η συμπρωταγωνίστριά του Λίνα Λαμόντ (Τζιν Χάγκεν ), η οποία έχει απαίσια φωνή χρειάζεται ντουμπλάρισμα. Αυτόν τον ρόλο αναλαμβάνει η καλλίφωνη Κάθι Σέλντεν, την οποία ερμήνευσε στο πλευρό του Τζιν Κέλι η 19χρονη τότε Ντέμπι Ρέινολντς.

Σκηνοθεσία: Τζιν Κέλι
Σενάριο: Άντολφ Γκριν, Μπέτι Κόμντεν
Πρωταγωνιστούν: Τζιν Κέλι, Ντόναλντ Ο’ Κόνορ, Ντέμπι Ρέινολτς

Ο Τρελός Πιερό

Ο Φερντινάν αδυνατεί να προσαρμοστεί στην πλούσια κοινωνική ζωή με τη γυναίκα του και τα παιδιά του. Ένα βράδυ το ζεύγος πρέπει να πάει σε μια δεξίωση και στο σπίτι φτάνει η Μαριάν, μαζί με τον «θείο» της Φρανκ, για να φυλάξει τα παιδιά. Η Μαριάν λέει στον Φερντινάν πως ανακάλυψε ένα πτώμα, όπλα και κλεμμένα δολάρια.

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Ζαν Λικ Γκοντάρ
Πρωταγωνιστούν: Ζαν Πολ Μπελμοντό, Άννα Καρίνα

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231052132

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top