Κυριακή 25 Ιουλίου 2010

Μουσική κάτω από τ' αστέρια

9:25 π.μ.

Έχουμε κι εμείς τα δικά μας φεστιβάλ Γκλαστονμπέρι. Οι «Ηχοι του Δάσους», το «River Party», το «Φεστιβάλ Αρδα». Διασκορπισμένα σε ποταμούς, βουνά και οροπέδια, αποτελούν ιδανική περίπτωση για διακοπές μετά μουσικής. Διαθέτουν, επίσης, τα κατασκηνωτικά φεστιβάλ κι ένα επιπλέον καλό. Ακόμα και αν δεν σου αρέσουν κάποιοι από τους καλλιτέχνες του προγράμματος, μπορείς να ασχοληθείς με τοξοβολία, κωπηλασία, ποδηλασία βουνού, ψάρεμα, ορειβασία, κολύμπι.

Τελευταία μέρα σήμερα για τους «Ηχους του Δάσους» στο οροπέδιο της Αγίας Τριάδας Καλοσκοπής στη Φωκίδα. Παίζουν οι Matisse και οι Kilimanjaro. Τα άλλα δύο φεστιβάλ πραγματοποιούνται προς το τέλος της εβδομάδας - ξεκινούν Τετάρτη και κρατούν μέχρι την Κυριακή.
Το «River Party» στο Νεστόριο της Καστοριάς, στις όχθες του Αλιάκμονα, μαζεύει κάθε χρόνο γύρω στις 50 χιλιάδες κόσμο. Φέτος παρουσιάζεται ανανεωμένο με τρεις διαφορετικές σκηνές, μία εκ των οποίων θα φιλοξενεί και djs. Ενώ υπάρχει κι ένα ξένο όνομα, οι Puressence. Συχνοί μας επισκέπτες οι Εγγλέζοι, διαθέτουν φανατικό κοινό στη χώρα μας, μεγαλύτερο σε αριθμό ακόμα και από εκείνον στην πατρίδα τους. Η έναρξη γίνεται την Τετάρτη με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Λάκη Παπαδόπουλο, Ραλλία Χρηστίδου και Κωστή Μαραβέγια. Την Πέμπτη τραγουδούν η Ελευθερία Αρβανιτάκη μαζί με την Τάνια Τσανακλίδου, η Ελεωνόρα Ζουγανέλη και ο Δήμος Αναστασιάδης. Την Παρασκευή το πρόγραμμα είναι πιο ποπ με τον Μιχάλη Χατζηγιάννη και τους Μίκρο. Το Σάββατο γίνεται πιο ροκ και εκτός από τους Puressence εμφανίζονται ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Σωκράτης Μάλαμας. Το φεστιβάλ κλείνουν την Κυριακή οι Stavento με την Ηβη Αδάμου και οι Melisses. Τα εισιτήρια κοστίζουν 15 ευρώ τα μονοήμερα και 45 εκείνα που είναι για όλες τις μέρες και τα οποία περιλαμβάνουν και το δικαίωμα κάμπινγκ.
Το «Φεστιβάλ Αρδα» φιλοξενείται στις όχθες του ποταμού Αρδα (φυσικά). Στις Καστανιές, στο βόρειο τμήμα του νομού Εβρου, λίγα χιλιόμετρα μετά την Ορεστιάδα κοντά στην ελληνοτουρκική μεθόριο. Κι εδώ το εισιτήριο για όλες τις ημέρες, μαζί με τη διαμονή, κοστίζει 45 ευρώ. Το μεγάλο όνομα είναι ο Γκόραν Μπρέκοβιτς - την Κυριακή. Συμμετέχουν επίσης οι Stavento (Τετάρτη), η τριάδα Πορτοκάλογλου, Ζιώγαλα και Φάμελλου (Πέμπτη), τα Μωρά στη Φωτιά, οι Ελ. Ζουγανέλη, Δ. Αναστασιάδης, Γλυκερία, Μελίνα Ασλανίδου και Γ. Λιανός (Παρασκευή) οι Μπλε και Δ. Γαλάνη, Ε. Τσαλιγοπούλου, Imam Baildi (Σάββατο), οι atavla Keyfi και η Ζωή Τηγανούρια (Κυριακή). Φέτος θα υπάρχει και δεύτερη σκηνή στο φεστιβάλ, αυτή στην οποία θα παίζουν οι νέοι καλλιτέχνες και η οποία στήθηκε πάνω στις φυσικές αμμονησίδες που δημιουργούνται από την πτώση της στάθμης των νερών του ποταμού.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=25/07/2010&id=185805

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top