Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Τα «Χαμένα νιάτα» μας ανοίγουν Ρότερνταμ

5:27 π.μ.


Ούτε μία ούτε δύο. Τρεις ελληνικές ταινίες επιλέχθηκαν για το 40ό Φεστιβάλ του Ρότερνταμ (26 Ιανουαρίου έως 6 Φεβρουαρίου). Μία όμως, το ανεξάρτητο και χειροποίητο «Wasted youth», η δεύτερη μεγάλου μήκους του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, που γνωρίσαμε με την κωμωδία «Bang Bank», ανοίγει το φεστιβάλ.

Η ταινία, που συν-σκηνοθέτησε με το Γερμανό φίλο και συνεργάτη του Γιαν Φόσε, διαγωνίζεται για το ύψιστο βραβείο, έναν από τους τρεις Τίγρεις. Οι άλλες δύο ταινίες που συμμετέχουν είναι το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη (τμήμα «Bright future») και το «Casus belli» του Γιώργου Ζώη.

Το φημισμένο φεστιβάλ, που δίνει έμφαση στην ανακάλυψη δημιουργών, καλοβλέπει το ελληνικό σινεμά. Η αρχή έγινε το 2008 με την «Ιστορία 52» του Αλέξη Αλεξίου (διαγωνιστικό τμήμα) και ακολούθησε το «Ecce momo» του Ανέστη Χαραλαμπίδη (εκτός διαγωνισμού στο επίσημο πρόγραμμα). Πέρυσι το «Μέσα στο δάσος» του Αγγελου Φραντζή προβλήθηκε στο τμήμα «Spectrum».

Η μεγάλη επιτυχία τού «Wasted youth» είναι ότι επιλέχθηκε να σηκώσει την αυλαία της διοργάνωσης. Τους λόγους που αποθεώνουν την ταινία ως «ένα σύγχρονο συναρπαστικό δράμα» εξηγεί ο διευθυντής του φεστιβάλ, Ρούτγκερ Γουόλφσον: «Σε πείθει από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Είναι σαν ένας βίαιος (ακατέργαστος) οδηγός της Αθήνας τού σήμερα. Το ίδιο αληθινά είναι η ψυχολογία και τα προβλήματα των δύο πρωταγωνιστών. Η ταινία σκιαγραφεί με διακριτικό τρόπο τη σχέση ανάμεσα στους πολίτες και τις αρχές, ανάμεσα στις ατομικές ελευθερίες και την οικονομική πραγματικότητα».

Διαβάστε περισσότερα:
http://www.enet.gr/?i=events.el.home&id=238323

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top