Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Σινεμά Χορός στους ρυθμούς των Οσκαρ

5:13 π.μ.


Επιλέγει ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΑΝΙΚΑΣ

Η μεγάλη οθόνη της νέας χρονιάς γεμίζει με την επιστροφή του Χάρι Πότερ στους «Κλήρους του θανάτου», του Τζεφ Μπρίτζες στη θέση του... Τζον Γουέιν, το ριμέικ του «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα» και την επανεμφάνιση του γερμανού σκηνοθέτη Ντόνερσμαρκ με Αντζελίνα Ζολί και Τζόνι Ντεπ- μετά τις «Ζωές των άλλων»
«Αληθινό θράσος» (Τrue Grit).


Η τελευταία ταινία των Τζόελ και Ιθαν Κόεν. Ριμέικ Western της παλιάς ομότιτλης του 1969 με Τζον Γουέιν. Εδώ με Τζεφ Μπρίζτες και Ματ Ντέιμον. Ακούγεται ότι είναι επίπεδο και ακαδημαϊκό. Μακάρι να είναι ψέματα (από 17/2).

«Τhe Fighter». Του Ντέιβιντ Ο΄Ράσελ. Θα πάει για Οσκαρ γιατί ήδη έχει εξασφαλίσει έξι υποψηφιότητες για Χρυσές Σφαίρες. Από αληθινή ιστορία δύο αδελφών της πυγμαχίας. Με Μαρκ Ουόλμπεργκ, Κρίστιαν Μπέιλ και Εϊμι Ανταμς (από 20/1). «Ο μαύρος κύκνος» (Τhe Βlack Swan). Του Ντάρεν Αρονόφσκι. Ρεσιτάλ ερμηνείας και ομορφιάς από Νάταλι Πόρτμαν. Κι αυτό φισέκι για Οσκαρ. Ομως διχασμένες οι κριτικές από το φεστιβάλ Βενετίας (από 27/1).

«Ο θείος Μπούνμι θυμάται τις προηγούμενες ζωές του»
(Loong Βoonmee raleuk chat). Του Απιτσατόνγκ Γουιρασετακούν. Ο Χρυσός Φοίνικας του Φεστιβάλ Καννών 2010. Μαγικό, μεταφυσικό, καθηλωτικό. Αρκεί στην πολυθρόνα σου να βυθιστείς. Αλλά για μια ελίτ (από 17/2).

«Τhe Τourist». Του γερμανού Φλόριαν Χένκελ φον Ντόνερσμαρκ («Οι ζωές των άλλων»). Η πασαρέλα της εκθαμβωτικής Αντζελίνας Ζολί. Με φόντο τη Βενετία και παρτενέρ τον Τζόνι Ντεπ. Κάτι για μια απάτη μερικών δισεκατομμυρίων δολαρίων. Πλην των ονομάτων όλα τα υπόλοιπα μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας (13/1).

«Τhe tree of Life» Του Τέρνες Μάλικ. Το όνομά του ζωντανός μύθος για τους αμερικανούς σκηνοθέτες. Με Μπραντ Πιτ και Σον Πεν. Ισως προβληθεί ως εναρκτήρια ταινία του Φεστιβάλ των Καννών (κάπου στα μέσα Μαΐου). «Τhe Ηangover Ρart 2». Του Τοντ Φιλιπς με Τζούλιετ Λιούις, Λίαμ Νίσον και (φυσικά) Ζαχαρία Κnight Γαλιφιανάκη. Ο απόλυτος χαβαλές του καλοκαιριού (από 26/5).

«Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, μέρος 2ο» (Ηarry Ρotter and the Deathly Ηallows: Ρart 2).

Το δεύτερο μέρος του τελευταίου επεισόδιου. Φινάλε. Μακάρι να πιάνει τις ίδιες επιδόσεις με το προηγούμενο (από 16/7).

«Τhe Βeaver». Της Τζόντι Φόστερ. Με την ίδια και τον Μελ Γκίμπσον (από 10/3).

Μade in Greece Λένε ότι η κρίση θρέφει το ελληνικό σινεμά. Από το στόμα τους και στου Θεού τ΄ αυτί. Πολλές παραγωγές. Από το ριμέικ του «Ρόδα, τσόντα και κοπάνα» που το ξανασκηνοθετεί ο Ομηρος Ευστρατιάδης (ήδη στις αίθουσες από 6 Ιανουαρίου) μέχρι το θεατρικό «Γάλα» του Βασίλη Κατσικονούρη με σκηνοθέτη τον πρωτοεμφανιζόμενο Γιώργο Σιούγα. Ανάμεσα σ΄ αυτά τα άκρα μεσολαβούν: «Απνοια» του πρωτοεμφανιζόμενου Αρη Μπαφαλούκα με τον πρωταθλητή κολύμβησης Σωτήρη Πάστρα και την (εξαιρετική) Γιούλικα Σκαφιδά (από 13/1). «Από τα κόκκαλα βγαλμένα». Σάτιρα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, από τον Σωτήρη Γκορίτσα. «Μια φορά κι ένα μωρό». Κωμωδία του Νίκου Ζαπατίνα με Πέτρο Φιλιππίδη (από 17/3). «45 τετραγωνικά μέτρα» του Στράτου Τζίτζη και «Υπογραφή» του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου (χωρίς ημερομηνία).

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4612073

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top