Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Όταν οι Έλληνες ήταν τα θύματα της εκμετάλλευσης και του ρατσισμού

7:05 π.μ.

Η Μηχανή του Χρόνου, αντιμετώπισε με ειλικρίνεια το θέμα της μετανάστευσης των Ελλήνων από το 1950-70. Μέσα από τα ντοκουμέντα και τις μαρτυρίες καταρρέει ο μύθος ότι η μετανάστευση των Ελλήνων δεν έχει σύγκριση με αυτή των μεταναστών στην Ελλάδα σήμερα.

Γίνεται καθαρό ότι η φτώχεια, η εκμετάλλευση, τα γκέτο, ο ρατσισμός και ο φόβος συνόδευαν τους Έλληνες μετανάστες τότε όπως συμβαίνει και σήμερα στην Ελλάδα. Η ύπαρξη η μη χαρτιών, η νόμιμη ή παράνομη μετανάστευση δεν είναι κάτι το οποίο απασχολεί τους ρατσιστές και ξενόφοβους. Ξεσπάνε το μίσος τους υπό οποιεσδήποτε συνθήκες. Όπως και σήμερα στην Ελλάδα όπου συλλήβδην οι μετανάστες ταυτίζονται πρώτα από τα ΜΜΕ και μετά από τμήμα της κοινωνίας ως το απόλυτο κακό. Ας δούμε λοιπόν μέσα από την εκπομπή πως είναι να είσαι εσύ σε αυτή τη θέση.Η διάρκεια της είναι 43 λεπτά. Δυστυχώς η ποιότητα της εικόνας χαμηλή, αλλά νομίζουμε ότι αξίζει τον χρόνο. Και αξίζει να την δουν πρώτα και κύρια όσοι και όσες αναμασάνε τον μύθο "Α... Εμείς ήμασταν αλλιώς"... Δείτε τοπ βίντεο

http://www.vimeo.com/19451342

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top