Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Η άλλη Ελλάδα

8:02 π.μ.


Κι όμως, ο Γιώργος Λάνθιμος δεν είναι ο μόνος που φτάνει στα πρόθυρα μιας μεγάλης διεθνούς διάκρισης. Πολλοί νέοι έλληνες σκηνοθέτες διακρίνονται σε καθιερωμένα κινηματογραφικά φεστιβάλ, νέοι μαέστροι διευθύνουν ευρωπαϊκές ορχήστρες και λυρικοί τραγουδιστές εμφανίζονται σε ξένες όπερες.

Αλλοι νέοι συμπατριώτες μας χορεύουν σε διάσημα συγκροτήματα, εκθέτουν τα έργα τους σε διεθνείς φουάρ, συμμετέχουν σε φεστιβάλ έθνικ ή ροκ και συνεργάζονται με διάσημους ομότεχνούς τους. Παρά το εμπόδιο της γλώσσας, υπάρχουν θεατρικοί σκηνοθέτες που φτάνουν ώς την Ασία και αρκετοί σύγχρονοι συγγραφείς που μεταφράζονται σε πλήθος από γλώσσες. Κι ολ' αυτά, ξεκινώντας από μιαν Ελλάδα που υποφέρει όχι μόνον απ' την κρίση, αλλά, πολύ περισσότερο, από την ανεπαρκή και ανοργάνωτη παιδεία, την κρατική αδιαφορία και ασυναρτησία, τα συντεχνιακά συμφέροντα. Είναι άνθρωποι που ξεπέρασαν τα εμπόδια που τους επιβλήθηκαν, ανέπτυξαν τη μόρφωση και την προσωπικότητά τους με ελληνικές βάσεις και κοσμοπολίτικο ορίζοντα. Δύο εβδομάδες πριν ο «Κυνόδοντας» διεκδικήσει το φετινό Οσκαρ ξενόγλωσσου φιλμ, το «Επτά» παρουσιάζει πολλούς από τους δημιουργικούς σύγχρονους Ελληνες των τεχνών, εντοπίζοντας όμως και την παθογένεια που περιορίζει τόσους άλλους σαν κι αυτούς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=13/02/2011&id=250400

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top