Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

ΚΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ...

6:16 π.μ.

Του ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ *

Οι εκνευριστικά τσιριχτές κραυγές του Αδώνιδος και της παρέας του για «τους λαθραίους που πρέπει να πεταχτούν έξω από τη Νομική» ηχούν ακόμα.


Δεν πέρασε άλλωστε μεγάλος χρόνος από τότε που τα κεντρικά δελτία ειδήσεων (;) των οκτώ δημιουργούσαν δραματοποιημένο θέαμα με πρωταγωνιστές τους σύγχρονους κολασμένους. Στα «παράθυρα», υπουργοί που έδιναν υποσχέσεις, πολιτικοί που ζητούσαν ευνομία, πανεπιστημιακοί που απαιτούσαν απομάκρυνση και κόμματα που εξωτερίκευαν τα απωθημένα τους: να καταργηθεί το άσυλο, να μπουκάρουν τα ΜΑΤ, να πάρουν ένα μάθημα οι θρασείς που ασελγούν στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα.
Οι ημέρες της Νομικής ήταν λίγες. Και τελείωσαν. Μαζί τους λες και τελείωσε το πρόβλημα.

Θαρρείς και ήταν χωροταξικό. Από τη Σόλωνος στην Πατησίων. Λίγα χιλιόμετρα στο κέντρο της πόλης. Ικανά όμως για να ξεχάσουμε όλοι. Η κυβέρνηση, που εξακολουθεί ν' αρνείται πως υπάρχει πρόβλημα ανθρώπων που ζουν χρόνια στην Ελλάδα, αλλά στα χαρτιά της πολιτείας δεν υπάρχουν. Οι ακραίοι πολέμιοι των κολασμένων, που νιώθουν δικαιωμένοι από τη μετακίνησή τους από το ευαγές ίδρυμα. Οι εργοδότες τους -κάποιοι από μας-, που θα εξακολουθούμε να παίρνουμε τις υπηρεσίες τους φτηνά και ανασφάλιστα. Και τα μέσα ενημέρωσης, που στην πλειονότητά τους έστρεψαν τις κάμερες σε πιο πιασάρικα θέματα.

Τα κορμιά των μεταναστών λυγίζουν, το ένα μετά το άλλο. Κάποια ήδη βρίσκονται σε νοσοκομεία. Κι όμως, κάποιοι, λίγοι μόνο, εξακολουθούν ν' ασχολούνται μαζί τους. Με μια μοναδική συνέπεια, μας θυμίζουν πως οι κολασμένοι υπάρχουν ακόμα. Εστω και σαν εφιάλτης μιας ολόκληρης κοινωνίας που λησμονά εύκολα...

* Δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία στις 26-2-2011

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top