Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Τα καλύτερα «κλικ» του 2012

5:19 π.μ.

Συγκλονίζουν, εντυπωσιάζουν και συγκινούν και φέτος οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν στον διαγωνισμό του National Geographic για το 2012.
Το πρώτο βραβείο δόθηκε στην «Πεταλούδα» του Cedric Houin, ο οποίος κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε 6.615 φωτογράφους από 152 χώρες.
Η εν λόγω φωτογραφία απεικονίζει τη ζωή μιας οικογένειας στην απομακρυσμένη περιοχή Kyrgyz στο Αφγανιστάν. Στην εικόνα διακρίνουμε μια γυναίκα και ένα παιδί μέσα σε μια καλύβα. Ωστόσο, αυτό που έκανε τους κριτές να ξεχωρίσουν την δουλειά του Cedric Houin είναι ότι κατάφερε να μεταφέρει με έναν ιδιαίτερο τρόπο τον αντιφατικό τρόπο ζωής αυτών των νομάδων.
Παρά το γεγονός ότι ζουν σε μια καλύβα, σε υψόμετρο 4.300 μέτρων και κάτω από αντίξοες συνθήκες, η οικογένεια απολαμβάνει μέσα στην καλύβα ένα δυτικού τύπου τρόπο ζωής.
Στη φωτογραφία διακρίνουμε καθαρά μια τηλεόραση και ένα ραδιόφωνο, ενώ αυτά τα πρόχειρα καταλύματα είναι συχνά εξοπλισμένα με δορυφορικά πιάτα…


Το περιοδικό National Geographic ανέδειξε τις καλύτερες φωτογραφίες για το 2012. 6.615 φωτογράφοι από 152 χώρες πήραν μέρος στον 24ο κατά σειρά ετήσιο διαγωνισμό του περιοδικού.
Συνολικά οι κριτές είδαν, αξιολόγησαν και βράβευσαν, 11 φωτογραφίες από 12.000 υποψήφιες.

Δείτε όλες τις νικήτριες φωτογραφίες εδώ και τις 40 που πέρασαν στην τελική φάση αξιολόγησης εδώ.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top