Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

Δευτέρα στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής: Από το Αιγάλεω ξεκινούν οι συναυλίες του Γιάννη Αγγελάκα

2:19 π.μ.

Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ενσαρκώνει το είδος του καλλιτέχνη - δημιουργού που παρεμβαίνει έργω και λόγω στην εποχή του. Κυρίως, όμως, με το τραγούδι του ιχνογραφεί ανάγλυφα και αποδίδει επακριβώς τα μεγάλα θέματα της εποχής μας και του σύγχρονου ανθρώπου. Με στίχο μεστό, πολιτικό, ανθρώπινο και μουσική φόρμα οικεία, με επιβλητική σκηνική παρουσία συνάπτει μια πρωτόγνωρη συμμαχία με το κοινό του.


Από την άλλη ούτε μουσικά "κάθεται στ' αυγά του" και σε όσα μέχρι τώρα έχει κατακτήσει. Καταθέτει αξιοπρόσεκτες διερευνήσεις αναζητώντας την "ψυχή βαθιά" στο μεδούλι της μουσικής. Όπως το έχει πει εξάλλου, "η αληθινή μουσική και η τέχνη γενικότερα οφείλει να προφητεύει τα χειρότερα τις εποχές που οι άνθρωποι νομίζουν πως ευημερούν και τα καλύτερα όταν δυστυχούν, καταθλίβονται και πιστεύουν πως έχουν όλα χαθεί, υπενθυμίζοντάς τους πως πάντα, στο πιο βαθύ σκοτάδι, άνθιζε η συνείδηση και η ορμή για εξέλιξη. Έχουμε ακόμα πολλά γοητευτικά δύσβατα μονοπάτια να περπατήσουμε. Ας το κάνουμε alltogethernow".
Ο Γιάννης Αγγελάκας δεν εξαντλείται σε πληθώρα εμφανίσεων, ως εκ τούτου δεν εξαντλεί και το κοινό του. Η συναυλία που δίνει τη Δευτέρα στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω (10 μ.μ.), αλλά και οι υπόλοιπες που θα δώσει στην Αττική, είναι πρώτης τάξεως ευκαιρία επικοινωνίας με τους φίλους του. Μετά το Αιγάλεω ακολουθούν το Θέατρο Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι (8/9), το Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη (15/9) και το Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι (22/9). Μαζί του είναι ο Ντίνος Σαδίκης στον μπαγλαμά, ο Χρήστος Χαρμπίλας στα ηλεκτρονικά, ο Τίτος Καργιωτάκης στον ήχο και ο Στάθης Αραμπατζής στην κιθάρα. Στις ζωντανές τους εμφανίσεις θα παρουσιάσουν και καινούργια κομμάτια από το άλμπουμ που αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος της χρονιάς. Όπως λέει ο Αγγελάκας"...Έχει διαμορφωθεί ένας καινούργιος ήχος, μερικά νέα κομμάτια, καινούργιες αγωνίες...".

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top