Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

Ερωτικές φωτογραφίες. Από τον Helmut Newton.

7:15 π.μ.

Ο Γερμανός φωτογράφος Χέλμουτ Νιούτον (31 Οκτωβρίου 1920-23 Ιανουαρίου 2004) έκανε τη γυμνή φωτογραφία Τέχνη. Τα έργα του πωλούνται για εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια στις δημοπρασίες και το στυλ του προσπαθούν ακόμα να το μιμηθούν οι σημερινοί φωτογράφοι. 


Το οικογενειακό του μοντέλο και ο τρόπος ζωής του επηρέασαν με υπόγειο τρόπο την τεχνική και τη θεματογραφία του. Στις ασπρόμαυρες φωτογραφίες του οι γυναίκες καταφέρνουν ακόμα και μέσα από τη γύμνια τους να εκπέμψουν απίστευτη δυναμικότητα. Ζουν, κοιμούνται, αναπνέουν με άψογο μακιγιάζ, βαριά κοσμήματα, προκλητικά τακούνια στιλέτο. «Στο λεξιλόγιό μου η λέξη “τέχνη” είναι μια πρόστυχη, βρώμικη λέξη» έχει δηλώσει. Στην τέχνη του ο Νιούτον καταργεί την πραγματικότητα και εξυψώνει τον πόθο, χρησιμοποιεί το στοιχείο της βίας, του σαδομαζοχισμού. Πίσω από κάθε του λήψη υποβόσκει και μία μικρή ιστορία, συνήθως αμφιλεγόμενη, βίαιη, σεξουαλικά φορτισμένη

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top