Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Λερναίες μεταλλάξεις και λεξαριθμικές αγυρτείες

6:51 π.μ.


Μια νέα παραλλαγή του Λερναίου κειμένου έκανε την εμφάνισή της στο ελληνικό Διαδίκτυο, είτε με μαζικά ηλεμηνύματα είτε με αναρτήσεις άρθρων σε ιστολόγια και ιστότοπους, που αναπαράγονται άκριτα από διαχειριστές που θέλουν να βρουν ύλη. Κι αν απορείτε τι είναι το Λερναίο κείμενο, πρόκειται για ένα μυθούργημα που κυκλοφορεί τουλάχιστον από το 1998 και υποστηρίζει ότι η Apple διανέμει το πρόγραμμα εκμάθησης ελληνικών Hellenic quest, ότι άγγλοι επιχειρηματίες προτρέπουν τα στελέχη των εταιρειών τους να μάθουν αρχαία ελληνικά, ότι η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη “νοηματική” ενώ οι άλλες είναι συμβατικές, και άλλα τέτοια, όλα ανυπόστατα. Η ονομασία “Λερναίο” είναι δική μου έμπνευση, το ονόμασα έτσι επειδή κόβεις ένα κεφάλι και ξεπηδάνε δυο και τρία.
Η νεότερη παραλλαγή έχει κάτι το νέο, διότι διασταυρώνει το παλιό, γνωστό Λερναίο με την πρόσφατη Φωνηεντιάδα. Έχει τίτλο “Παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ελληνική γλώσσα όταν εμείς τη σκοτώνουμε” και ξεκινάει ως εξής:
Την ώρα που οι Έλληνες επιστήμονες συμφωνούν να απλοποιήσουν την ελληνική γλώσσα και να μειώσουν τα σύμφωνα τα φωνήεντα και να αλλάξουν τα όσα μαθαίναμε στην ελληνική γραμματική ως τώρα , το… CNN η APPLE και ξένοι επιστήμονες θαυμάζοντας τον πλούτο της τονίζουν ότι αν δεν υπήρχε η ελληνική γλώσσα δεν είχαμε πολιτισμό.
Αξίζει πραγματικά να διαθέσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε το παρακάτω κείμενο για να κατανοήσετε τι θησαυρό κρύβει η ελληνική γλώσσα και πως άρχισαν οι ξένοι που προφανώς είναι πιο έξυπνοι από μας να την χρησιμοποιούν για το συμφέρον της ανθρωπότητας.
Φυσικά κανείς δεν θέλησε να μειώσει σύμφωνα και φωνήεντα ή να απλοποιήσει την ελληνική γλώσσα -αλλά βέβαια ούτε και τα επόμενα περί CNN και Apple ισχύουν οπότε δεν διαταράσσεται η ισορροπία του κειμένου, το οποίο συνεχίζει:
Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου »










Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top