Τετάρτη 15 Αυγούστου 2012

Νίκος Καζαντζάκης: “Ταξιδεύοντας”

8:39 π.μ.

http://rosetabooks.wordpress.com/

Η πρόθεση μας δεν είναι να παρουσιάσουμε το έργο του Νίκου Καζαντζάκη, ούτε ακόμα τις ταξιδιωτικές αναφορές… Αν θέλετε να διαβάσετε κάτι ως προετοιμασία ενός μικρού αποσπάσματος που θα ακολουθήσει πατήστε ΕΔΩ ΕΔΩ για να δείτε περιληπτικά τη βιογραφία του και ΕΔΩ για το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη.
Σε μια γαλλική ραδιοφωνική εκπομπή το 1954, ο γάλλος δημοσιογράφος Ρομπέρ Σαντούλ ρώτησε τον Νίκο Καζαντζάκη, «Ποιο πράγμα είχε τη μεγαλύτερη επίδραση στη ζωή σας;»
Κι εκείνος απάντησε «Τα όνειρα και τα ταξίδια. Ένα αρχαίος  Αιγύπτιος  είχε πει “Μακάριος ο άνθρωπος που είδε το πιο πολύ νερό στη ζωή του”…. Βλέπετε, αυτό προσπαθώ να κάνω και εγώ, να δω όσο πιο πολύ νερό και όσο πιο πολύ γη, προτού πεθάνω…»


—————–
 (Αφιερώνεται στους ταξιδευτές του νου , της ψυχής και του Έρωτα/ RsB)
Νίκος Καζαντζάκης: Ταξιδεύοντας…
Το Ταξίδι είναι ένα συναρπαστικό κυνήγι, και βγαίνεις έξω και δε μπορείς να ξέρεις τι πουλί θα σου λάχει. Το Ταξίδι είναι σαν το κρασί, και πίνεις και δε μπορείς να μαντέψεις τι οράματα θα κατεβούν στο κεφάλι σου. Σίγουρα, ταξιδεύοντας, βρίσκεις πάντα ό,τι μέσα σου έχεις. Χωρίς να το θες, από τις αναρίθμητες εντυπώσεις που πλημμυρίζουν τα μάτια σου κάνεις επιλογές και διαλέγεις ό,τι περισσότερο ανταποκρίνεται στις ανάγκες ή στις περιέργειες της ψυχής σου. «Αντικειμενική» αλήθεια υπάρχει μονάχα στους φωτογραφικούς θαλάμους, στις ψυχές που βλέπουν κρύα, χωρίς συγκίνηση, δηλαδή χωρίς βαθιά επαφή, τον κόσμο.
Όσοι πονούν κι αγαπούν συνεργάζονται με μυστική επικοινωνία με το τοπίο που βλέπουν, με τους ανθρώπους που σμίγουν και με τα γεγονότα που διαλέγουν. Γι’ αυτό κάθε άρτιος Ταξιδευτής δημιουργεί πάντα τη χώρα όπου ταξιδεύει..
Νίκος Καζαντζάκης

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top