Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Κόμικς, είσαι και φαίνεσαι

10:33 π.μ.

n 
 http://www.athensvoice.gr/

Η Sandra Chevrier το πάει καρέ-καρέ

Αν είμαστε ό,τι διαβάζουμε, η καναδή εικονογράφος Sandra Chevrier χτυπάει μπίνγκο σε αρκετές κομιξόφιλες καρδιές με τα πορτρέτα της. Σκιτσάρει, ζωγραφίζει και συναρμολογεί τις δικές της ηρωίδες ξεδιαλέγοντας μέσα από εκατοντάδες, ίσως και χιλιάδες, συννεφάκια και καρέ. Γυναίκες και κορίτσια από χρώμα, ράστερ και περιπετειώδεις διαλόγους.
Αφήνει κατά κανόνα ακάλυπτα τα μάτια ή το στόμα, δίνοντας τις δικές της αινιγματικές προεκτάσεις στα κατεξοχήν εκφραστικά μέσα του προσώπου. Πλασάρει κατά μήκος της επιδερμίδας ατάκες από τον «φλώρο» Κλαρκ Κεντ, που κρύβει μέσα του έναν Σούπερμαν, μέχρι την εποποιία του «Πολέμου των Άστρων» και της Σκοτεινής Πλευράς. Σπάιντερμαν, Μπάτμαν, όλοι οι μαν. Ένας κόσμος τον οποίο μπορείς να συναντήσεις από τα ράφια των βιβλιοπωλείων μέχρι τις φαντεζί ταπετσαρίες ελληνικής κρεπερί ή τις πασχαλινές λαμπάδες.


n
Στο θέμα μας πάλι. Η Sandra Chevrier αυτοπεριγράφεται ως «συλλέκτρια βλεμμάτων» και «κυνηγός ιδεών», είναι μια δημιουργική full-time μαμά και ζει με την οικογένειά της στο Μόντρεαλ. Από τις 27 Απριλίου έως τα τέλη Μαΐου, η έκθεσή της «I'll show you mine if you show me yours» θα βρίσκεται στα Suade Studios τους Λος Άντζελες επιμελημένη από τον «πολύ» Polaris Castillo. Εκεί όπου, μεταξύ άλλων, έχουν φιγουράρει δουλειές των David Lachapelle και Sheppard Fairey.
n
Ένα μεταμοντέρνο πίλινγκ φτιαγμένο από ιδεοληψίες, πρότυπα και κυρίαρχες πεποιθήσεις για την εποχή μας και το ρόλο της γυναίκας. Μια μάσκα περιποίησης ως σχόλιο για όσα συγκροτούν τη θηλυκή ταυτότητα και την έννοια της «τελειότητας» σήμερα. Η Sandra Chevrier το έχει άσχημα και φτιάχνει ομορφιές.
 n
n
n
n
n
n
n 
n
n
n
n
n

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top