Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Νέο Γερμανικό Σινεμά στο Ινστιτούτο Γκαίτε με ελεύθερη είσοδο

1:55 π.μ.

To Flix επιλέγει από τον κινηματογραφικό θησαυρό της Ταινιοθήκης του Ινστιτούτου Γκαίτε της Αθήνας, επτά χαρακτηριστικές και σπουδαίες ταινίες, οι οποίες και σημάδεψαν το Νέο Γερμανικό Σινεμά της δεκαετίας του '70. Οι προβολές ξεκινάνε τη Δευτέρα 12 Μαΐου με την ταινία «Αποχαιρετισμός από το Χτες» του Αλεξάντερ Κλούγκε (Alexander Kluge) και ολοκληρώνονται τη Δευτέρα 2 Ιουνίου. Οι ταινίες παρουσιάζονται με ελληνικούς υπότιτλους και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Του Γιώργου Ρούσσου (TVXS)

Η Ταινιοθήκη του Ινστιτούτου Γκαίτε διαθέτει δωρεάν τις 700 περίπου γερμανικές ταινίες της, από τις αρχές του κινηματογράφου μέχρι και τις πιο πρόσφατες παραγωγές. Η παραχώρηση γίνεται σε πολιτιστικούς και μορφωτικούς οργανισμούς σ’ ολόκληρη την Νοτιοανατολική Ευρώπη, για μη εμπορικές προβολές. Παράλληλα το Ινστιτούτο προσφέρει βοήθεια σε έρευνες και στη διαμόρφωση προγραμμάτων, στηρίζοντας τις επαφές μεταξύ του ελληνικού και του γερμανικού κινηματογραφικού χώρου.


Share×
Στο πλαίσιο αυτό, ο κινηματογραφικός ιστότοπος Flix.gr ανακάλυψε έργα της δεκαετίας του 1960 και 1970 που θα ήθελε να δει και να παρουσιάσει με βλέμμα σημερινό – όχι μόνον γιατί οι δημιουργοί τους σφράγισαν με την κινηματογραφική τους τέχνη και την κοινωνικοπολιτική κριτική τους μια ολόκληρη εποχή, αλλά και γιατί στο «Νέο Γερμανικό Σινεμά» του τότε μπορούμε ν’ ανακαλύψουμε προβολές του σήμερα.

Στο πλαίσιο του Αφιερώματος το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει με ελεύθερη είσοδο, τις εξής εφτά χαρακτηριστικές ταινίες (συν μία μικρού μήκους) που σημάδεψαν το Νέο Γερμανικό Σινεμά της δεκαετίας του '70:
  • Αποχαιρετισμός από το Χτες (1966, 88 λεπτά) του Αλεξάντερ Κλούγκε
  • Τελευταίες Λέξεις (1967, 13 λεπτά) του Βέρνερ Χέρτζογκ
  • Αγκίρε, η Οργή του Θεού (1972, 93 λεπτά) του Βέρνερ Χέρτζογκ
  • Ο Φόβος Τρώει τα Σωθικά (1973/74. 91 λεπτά) του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ
  • Η Γερμανία το Φθινόπωρο (1978, 119 λεπτά) των Αλεξάντερ Κλούγκε, Φόλκερ Σλέντορφ, Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ, Αλφ Μπρουστελίν, Μπέρναρντ Σίνκλε, Κάτια Ρούπε, Χανς Πίτερ Κλους, Εντγκαρ Ράιτζ, Χάινριχ Μπολ, Πίτερ Στάινμπαχ
  • Η Αλίκη στις Πόλεις (1974, 110 λεπτά) του Βιμ Βέντερς
  • Ο Υποκειμενικός Παράγοντας (1980/81, 138 λεπτά) της Χέλκε Ζάντερ
  • Λουδοβίκος – Ρέκβιεμ για έναν Παρθένο Βασιλιά (1972, 134 λεπτά) του Χανς-Γιούργκεν Ζίμπεμπεργκ

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top