Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Ντρέπεται για λογαριασμό της Μέρκελ ο Γκίντερ Γκρας

5:10 π.μ.

Ο βραβευμένος με Νομπέλ λογοτεχνίας, Γκίντερ Γκρας, βρίσκει ντροπιαστική και υπεροπτική τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης απέναντι στις υπερχρεωμένες χώρες του Νότου.
Ο 85χρονος συγγραφέας εκτίμησε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι η «σωτηρία» που προσφέρει η Γερμανία σε κράτη όπως η Ελλάδα θα έχει σαν αποτέλεσμα να μη μπορέσουν ποτέ να σταθούν στα πόδια τους.


Ανέφερε ότι η Γερμανία πλήττεται από κρούσματα διαφθοράς σε όλους τους τομείς, από τις τράπεζες μέχρι τον Αθλητισμό (κάνοντας έμμεση αναφορά στην υπόθεση φοροδιαφυγής του προέδρου της Μπάγερν, Ούλι Χένες) και σημείωσε ότι «δεν υπάρχει λόγος για την υπεροψία που επιδεικνύει η κ. Μέρκελ». Όπως εξήγησε, «αυτό δημιουργεί εχθρούς και αναβιώνει αντιγερμανικά στερεότυπα». Ο Γκίντερ Γκρας εκτίμησε ότι με μια πολιτική όπως εκείνη που είχε εφαρμόσει ο Βίλυ Μπραντ σε πολύ πιο δύσκολους καιρούς , αυτά θα είχαν αποφευχθεί.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top