Θεωρείται ο πιο Ευρωπαίος από τους Αμερικανούς συγγραφείς. Πολυγραφότατος, "ευπώλητος", αλλά ανυποχώρητος, δημιουργός της περίφημης "Τριλογίας για τη Νέα Υόρκη", την οποία συνθέτουν η "Γυάλινη πόλη", τα "Φαντάσματα" και "Το κλειδωμένο δωμάτιο", ο Πολ Όστερ επανέρχεται στο ελληνικό προσκήνιο μετά το 2007, αφότου έχει να εκδοθεί βιβλίο του στη χώρα μας. Το προσεχές διάστημα πρόκειται να κυκλοφορήσουν ανέκδοτα αλλά και παλαιότερα έργα του από τις εκδόσεις Μεταίχμιο, που εξασφάλισαν πλέον τα δικαιώματα των βιβλίων του.


 Έτσι μέσα στo φθινόπωρο πρόκειται να κυκλοφορήσουν τα ανέκδοτα έως τώρα στη χώρα μας "Sunset Park" και "Inbisible" και το φθινόπωρο του 2014 το τελευταίο, επίσης αυτοβιογραφικό, βιβλίο του "Winter Journal". Την άνοιξη του 2014 θα κυκλοφορήσουν η "Τριλογία Νέας Υόρκης" και "Η επινόηση της μοναξιάς" και το φθινόπωρο του 2014 "Το παλάτι του φεγγαριού".
Ο Πολ Όστερ έχει αναμετρηθεί με όλο το φάσμα του γραπτού λόγου: ποίηση, μυθιστόρημα, δοκίμιο, σενάριο, θέατρο. Επηρεασμένος από τον Χόθορν, τον Μπόρχες, τον Κάφκα, ενσωματώνει στο έργο του λογοτεχνικές και κινηματογραφικές αναφορές, ενώ κατά καιρούς παρεμβαίνει (και μέσω του PEN American) σε θέματα ελευθερίας του λόγου ιδίως. Το έργο του έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 20 γλώσσες, ενώ ο ίδιος επιμένει να γράφει τα έργα του πρώτα χειρόγραφα και στη συνέχεια σε γραφομηχανή.