Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Το Διεθνές Βραβείο Feltrinelli στον Μανόλη Κορρέ

9:53 π.μ.

Ο Μανόλης Κορρές, καθηγητής Αρχιτεκτονικής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο επιστήμονας που έχει ταυτίσει το όνομά του με το αναστηλωτικό έργο της Ακρόπολης, τιμήθηκε με το το Διεθνές Βραβείο Feltrinelli για τη συνολική του προσφορά στον τομέα της Αρχαιολογίας και των Αναστηλώσεων. Ύψιστη τιμητική διάκριση, το βραβείο απονέμεται από την Accademia Nazionale dei Lincei της Ρώμης - μία από τις παλαιότερες και εγκυρότερες επιστημονικές ακαδημίες σε παγκόσμιο επίπεδο, που ιδρύθηκε το 1603 και, στο βάθος της Ιστορίας, έχει συμπεριλάβει στα μέλη της κορυφαίες φυσιογνωμίες, όπως ο Γαλιλαίος.


Το Διεθνές Βραβείο Feltrinelli απονέμεται σε προσωπικότητες που έχουν διακριθεί για τις εξαιρετικές τους επιδόσεις στην τέχνη, τη λογοτεχνία, την ιστορία, τη φιλοσοφία, την ιατρική και στα μαθηματικά. Απονέμεται μία φορά κάθε πέντε χρόνια για κάθε ειδικότητα και συνοδεύεται από σημαντικό χρηματικό έπαθλο. Ένα δεύτερο βραβείο απονέμεται παράλληλα σε έναν διεθνή οργανισμό για την ανθρωπιστική του δράση.
Ο καθηγητής κ. Μανόλης Κορρές, δρ μηχ. ΕΜΠ. PH.D. h.c. FU. Berlin, βραβεύτηκε για το συνολικό του έργο, το οποίο -όπως τονίστηκε κατά την απονομή- συνδυάζει «την αναστήλωση με πρωτότυπη αρχαιολογική και αρχιτεκτονική έρευνα». Στην ίδια κατηγορία έχουν παλαιότερα βραβευθεί εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Dinu Ademesteanu, o Cezare Brandi και ο Ferdinado Castagnoli. O κ. Κορρές είναι ο πρώτος Έλληνας στον οποίο απονέμεται αυτό το βραβείο.
Τα συγχαρητήρια του στον καθηγητή εξέφρασε ο υπουργός Πολιτισμού.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top