Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Στο φως τα 590 κλεμμένα έργα από τους ναζί

6:48 π.μ.

Μεγάλο μέρος του «θησαυρού των ναζί», έστω και με τεράστια καθυστέρηση, αποκαλύπτεται. Οπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο τύπου της γερμανικής κυβέρνησης, πλάι στις φωτογραφίες των 25 έργων τέχνης που έχουν ήδη δημοσιευτεί, ο ιστότοπος Lostart.de της ομοσπονδιακής υπηρεσίας για τα χαμένα έργα του Β' Παγκοσμίου Πολέμου θα προσφέρει από σήμερα σταδιακά φωτογραφίες 590 από τους 1.406 πίνακες της συλλογής που αποκαλύφθηκε στις αρχές του μήνα, προκειμένου να διευκολυνθούν εκείνοι που, δεκαετίες τώρα, δεν έχουν πάψει να τους αναζητούν. 

Σύμφωνα με το ίδιο ανακοινωθέν, η Ινγκεμπορ Μπέργκρεν-Μέρκελ, επικεφαλής της ομάδας που ερευνά δικαστικά την υπόθεση, θα επιδιώξει «άμεσα» να έρθει σ' επαφή με τον Κορνήλιο Γκούρλιτ, τον ογδοντάχρονο κληρονόμο της συλλογής. Απ' ό,τι φαίνεται, το ζητούμενο είναι να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης μαζί του, ώστε να πειστεί να παραδώσει τα κατασχεμένα από τους ναζί έργα στους δικαιούχους τους.
Ο ίδιος, πάντως, όπως φάνηκε από δηλώσεις του στο τελευταίο τεύχος του «Spiegel», είναι αποφασισμένος να μην επιστρέψει τίποτε οικειοθελώς. Για την ώρα, ο Γκούρλιτ κατηγορείται για απόκρυψη εισοδημάτων και φοροδιαφυγή. Προχθές, άλλωστε, ο εισαγγελέας του Αουσμπουργκ δημοσιοποίησε την πρόθεση των αρχών να του επιστραφεί «χωρίς καθυστέρηση» μέρος της συλλογής του.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top