Δύο γελοιογράφοι, ο Τάσος Αναστασίου και ο Σπύρος Δερβενιώτης και ένα λεξικό από το Facebook, το Λεξικό Ελληνικής Νεογλώσσας, συναντήθηκαν και συμφώνησαν ότι στον 4ο χρόνο της ευλογημένης μνημονιακής εποχής η ανάγκη να ξεσκονίσουν τον Μπαμπινιώτη, τον Όργουελ και τον Γκαίμπελς είναι επιτακτική και αποφάσισαν να εκτεθούν για να εκθέσουν τη Νεογλώσσα της εξουσίας.



"Όταν το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης μετονομάστηκε σε Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μειδιάσαμε με το γελοίον του πράγματος. Μετά θυμηθήκαμε το Υπουργείο Αγάπης του Μεγάλου Αδελφού", εξηγούν οι συντελεστές.
"Η νεογλώσσα", συνεχίζουν, "είναι τέκνο του Γκαίμπελς με νονό τον Όργουελ. Είναι η γλώσσα της εξουσίας που έχει αυτονομηθεί από την κοινωνία. Με το Μνημόνιο έχουν σχέση συμβιωτική: η εφαρμογή του την έκανε αναγκαία κι εκείνη έχρισε την εφαρμογή του απαραίτητη. Γιατί έπρεπε να πειστεί η κοινωνία για πράγματα απολύτως παράλογα και εξόχως ανήθικα: εν ολίγοις ότι το Μνημόνιο είναι ευλογία : άδικο, παράλογο, απάνθρωπο, ανήθικο, οπισθοδρομικό, αναπόφευκτο κι ευλογημένο".
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά, από τις 12:00 έως τις 00:00, στην "Απλίκα", Κ. Παλαιολόγου 17, Ν. Σμύρνη.
Τηλεφωνική επικοινωνία: 211 406 5509