Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Αφιέρωμα για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Ηλία Πετρόπουλου

6:53 π.μ.

Εκδήλωση – αφιέρωμα διοργανώνουν οι εκδόσεις Κέδρος μαζί με το Polis Art Café (Πεσμαζόγλου 5 & Πανεπιστημίου, Αθήνα) για τα 10 χρόνια από το θάνατο του Ηλία Πετρόπουλου, σήμερα στις 20:00 μ.μ. στο χώρο του καφέ.


Επίσης, ρεμπέτικα θα παίξουν και θα τραγουδήσουν ο Δημήτρης Χατζής (κιθάρα-τραγούδι), ο Γιώργος Οικονόμου (μπουζούκι-τραγούδι) και η Ειρήνη Λιοκουκουδάκη (τραγούδι-κρουστά). Παρούσα θα είναι και η σύζυγός του, Μαίρη Κουκουλέ.
«Συνεργάστηκα με τον Ηλία για 30 χρόνια. Άφησα στην άκρη τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα μου, για να είμαι δίπλα του, να τον βοηθάω στο έργο του. Όταν ήρθε στο Παρίσι δεν ήξερε λέξη γαλλικά. Οπότε του μετέφραζα άρθρα που τον ενδιέφεραν, συνέλεγα υλικό για τις μελέτες του. Κάθε βράδυ, μου διάβαζε τι είχε γράψει και το δουλεύαμε μαζί. Ίσως σας κάνει εντύπωση πώς κάποιος μπορεί να αφιερωθεί τόσο σε έναν άλλο, αλλά παρότι μπορεί να φαινόταν προς τα έξω ως δύσκολος άνθρωπος – που ήταν σε ένα βαθμό -, ωστόσο ήταν πολύ ενδιαφέρον. Και αυτό σε κρατάει. Ήταν και πολύ τρυφερός και ρομαντικός. Από την άλλη, καταδίκαζε κάθε μορφή βίας και βανδαλισμού, γι' αυτό και ο λόγος του είναι τόσο επίκαιρος. Μόνο με το λόγο και τα επιχειρήματα προσπαθούσε να κάνει τους ανθρώπους να δουν πέρα από τη μύτη τους. Για όλα αυτά θα μιλήσουμε σήμερα, θα τον θυμηθούμε και θα τον τραγουδήσουμε!» λέει η κ. Κουκουλέ στη Νόρα Ράλλη.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top