Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

«Τώρα Γκοντάρ» στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

10:16 π.μ.

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Ζαν-Λυκ Γκοντάρ διοργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος από τις 5 έως τις 18 Ιουνίου. Το αφιέρωμμα διοργανώνεται σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, με την υποστήριξη της πρεσβείας της Ελβετίας.

Θα προβληθούν 52 ταινίες του Ζαν-Λυκ Γκοντάρ -32 μεγάλου μήκους, 5 μεσαίου μήκους, 13 μικρού μήκους και το συνολικό Histoire (s) du cinema- που καλύπτουν όλο το φάσμα από την φιλμογραφία του Γκοντάρ. Ανάμεσά τους και η πιο πρόσφατη ταινία του μεγάλου δημιουργού, Αντίο στη Γλώσσα που προβλήθηκε στο πρόσφατο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.


Οι ταινίες εντάσσονται στις εξής ενότητες: «1950-1968: Νέο Κύμα/Auteur/Chahiers du Cinéma», «Οπλισμένες Κάμερες», «Επιστροφή στη Μυθοπλασία», «Αποχαιρετισμός στη Γλώσσα», «Γκοντάρ, ο ιστορικός του κινηματογράφου».

Πολλές από τις ταινίες του αφιερώματος θα προβληθούν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την πρώτη μικρού μήκους Operation Beton (1955, 20') που ο Γκοντάρ σκηνοθέτησε σε ηλικία 24 ετών, μέχρι και το περίφημο έργο του Histoire (s) du cinema (1998, 266΄).

Πολλές από τις ταινίες θα προλογίσουν σκηνοθέτες, κριτικοί κινηματογράφου, συγγραφείς και άνθρωποι του πολιτισμού.

Οι προβολές θα γίνουν στην αίθουσα Α (χειμερινός) και στο θερινό κινηματογράφο «Λαΐς».

Θα πραγματοποιηθεί συζήτηση στρογγυλής τραπέζης με θέμα «Ο Γκοντάρ ως ιστορικός του κινηματογράφου» και «Γκοντάρ: 2 ή 3 πράγματα που έμαθα απ’ αυτόν».

Στην Αθήνα θα βρεθεί και ο συνεργάτης του Γκοντάρ, Φαμπρίς Αρανιό, ο οποίος θα συμμετάσχει στις συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης και στην παρουσίαση ταινιών, ανάμεσά τους και ένα ντοκιμαντέρ που ο Αρανιό έφτιαξε με τον Γκοντάρ.


To αφιέρωμα διοργανώνεται από την Ταινιοθήκη της Ελλάδος στo πλαίσιο της πράξης «Η Κινηματογραφοφιλία στη Νέα Εποχή που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013.

Όλες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Τιμές εσόδου:
  • Γενική Είσοδος ανά ζώνη προβολής: 5 ευρώ
  • Κάρτα διαρκείας (κόκκινη) για όλο το αφιέρωμα: 40 ευρώ
  • Κάρτα διαρκείας μειωμένη (πράσινη) για όλο το αφιέρωμα: 25 ευρώ. Ισχύει για φοιτητές, μαθητές, ανέργους, δασκάλους-καθηγητές, ατέλειες, άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), άνω των 65, και νέους 18 έως 26 ετών.
  • Κάρτα (κίτρινη) για 8 ζώνες προβολής: 25 ευρώ
  • Κάρτα (λευκή) μειωμένη για 8 ζώνες προβολής: 15 ευρώ. Ισχύει για φοιτητές, μαθητές, ανέργους, δασκάλους-καθηγητές, ατέλειες, άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), άνω των 65, και νέους 18 έως 26 ετών.
Αριθμός καρτών: 50 για κάθε κατηγορία

Για την έκδοση της κάρτας: επίδειξη της ταυτότητας (και φοιτητικό πάσο, κάρτα ΟΑΕΔ, Πολιτισμού, κτλ για τις μειωμένες).

Έκδοση καρτών και προπώληση εισιτηρίων ώρες ταμείου.

Το ταμείο της Αίθουσας Α (Ιερά Οδός 48) θα ανοίγει στις 18:00. Το ταμείο του θερινού σινεμά «Λαΐς» (επί της Μεγ. Αλεξάνδρου 134-136) θα ανοίγει στις 20:00.

Οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας θα πρέπει να κόβουν στο ταμείο μηδενικό εισιτήριο πριν από κάθε προβολή.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top