Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

...πέθανε ο Ζορζ Ρεμί

2:02 π.μ.


Του Ευθύμιου Σακκά

Μια μέρα σαν σήμερα το 1983 έφυγε από τη ζωή ο Ζορζ Προσπέρ Ρεμί, δημιουργός του Τεν Τεν. Περισσότερο γνωστός ως Hergé, από τα αρχικά του επιθέτου και του ονόματός του, ο σπουδαίος Βέλγος κομίστας άρχισε από μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το σχέδιο και στην προσπάθειά του να σπουδάσει το αντικείμενο γράφτηκε στην École de Saint-Luc στην Λιέγη.


O ακαδημαϊσμός όμως δεν ικανοποιούσε τις φιλοδοξίες του και γρήγορα τα παράτησε. Η ιστορία του Τεν Τεν ξεκίνησε μέσα από την συντηρητική, καθολική εφημερίδα Vingtième Siècle με την οποία συνεργαζόταν αρχικά κάνοντας λίγο πολύ οτιδήποτε του ζητούσε η διεύθυνση. Στις αρχές του 1929 του αναθέτουνε την επιμέλεια ενός παιδικού ένθετου και ο Ρεμί παρουσιάζει για πρώτη φορά στις 10 Ιανουαρίου τον Τεν Τεν, οι περιπέτειες του οποίου θα τελειώσουν με τον θάνατο του δημιουργού του.
Το 1940 άρχισε να συνεργάζεται με την εφημερίδα Le Soir και από το 1946 οι ιστορίες του Τεν Τεν κυκλοφορούν σε αυτόνομο περιοδικό. Η επιτυχία του κόμικ ήταν τεράστια και πολλές γνωστές προσωπικότητες, όπως ο Γουόρχολ, είχανε δηλώσει θαυμαστές του ρεπόρτερ με το χαρακτηριστικό τσουλούφι.

http://www.bookpress.gr/stiles/san-simera/remi

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top