Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Με Ρόζα Εσκενάζυ ανοίγει η αυλαία του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

3:44 π.μ.


Με «άρωμα» ρεμπέτικου, ανοίγει η αυλαία του 13ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου αιώνα, την Παρασκευή 11 Μαρτίου, στον κινηματογράφο Ολύμπιον. Το ντοκιμαντέρ Καναρίνι μου γλυκό που αποτίνει φόρο τιμής στη μεγάλη ερμηνεύτρια Ρόζα Εσκενάζυ θα σημάνει την έναρξη της φετινής διοργάνωσης.

Η γοητευτική ζωή και η ανεπανάληπτη μουσική πορεία της Ρ.Εσκενάζυ ζωντανεύουν μέσα από το ντοκιμαντέρ του Ρόι Σερ.

Στο ντοκιμαντέρ, τρεις νέοι μουσικοί ταξιδεύουν στο χώρο και το χρόνο, προκειμένου να αφηγηθούν την ιστορία της Εσκενάζυ.

Ο Τόμερ Κατζ, Ισραηλινός ερμηνευτής ουτιού και μπουζουκιού, η Ελληνοκύπρια τραγουδίστρια-συνθέτρια Μάρθα Λιούις, που ζει στην Αγγλία, και η Τουρκάλα τραγουδίστρια και μουσικός Μεχτάπ Ντεμίρ, πραγματοποιούν ένα οδοιπορικό, από την Κωνσταντινούπολη στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ακολουθώντας τα μουσικά ίχνη της ερμηνεύτριας, αποκαλύπτοντας τις κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις του ρεμπέτικου ως φαινόμενο, περιδιαβαίνοντας τις σύγχρονες μουσικές σκηνές, όπου αναβιώνουν παγκοσμίως τα τραγούδια της Ρόζας Εσκενάζυ.

Σταθερή έμπνευσή τους, η ανεξίτηλη επιρροή της ντίβας του ρεμπέτικου, η οποία τραγουδούσε έτσι όπως ζούσε: με πάθος, φλόγα και αγάπη.

Παράλληλα, η νεοσύστατη φωνητική ομάδα Golfo, θα υποδεχτεί τους θεατές με τραγούδια από την Ελλάδα και τον ευρύτερο χώρο των Βαλκανίων.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης διαρκεί από τις 11 έως τις 20 Μαρτίου।

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top