Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Κινούμενος κόσμος από χαρτί, πηλό και bytes

9:33 π.μ.


Ενας γύρος του κόσμου με κινούμενα σχέδια και με αφετηρία την Ταινιοθήκη της Ελλάδος θα αρχίσει στις 17 και θα κρατήσει μέχρι τις 23 Μαρτίου. Στον Κεραμεικό, στην αίθουσα της Ταινιοθήκης, θα πραγματοποιηθεί το 6ο Αnimfest, διεθνές φεστιβάλ animation της Αθήνας, με συμμετοχές από 38 χώρες. Περίπου 200 ταινίες θα προβληθούν στα τρία διαγωνιστικά τμήματα (διεθνές, σπουδαστικό, ελληνικό) και στα παράλληλα προγράμματα.

Ο διοργανωτής, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Κινουμένων Σχεδίων, προγραμμάτισε και εκδηλώσεις που πλαισιώνουν τις προβολές: Την ημερίδα «Οπτικοακουστικά μέσα και εκπαίδευση/Η οπτικοποίηση της αφήγησης: Από τον Τριβιζά στο Logicomix» (19/3). Μια έκθεση video artist από τον Μπάμπη Βενετόπουλο και δύο masterclass. Στο πρώτο, με τη συνεργασία του ΑΚΤΟ στις εγκαταστάσεις του (Ευελπίδων 11Α), προσκεκλημένος είναι ο Ισπανός Sam. Πρόκειται για έναν σημαντικό Ευρωπαίο animator, που εδώ και χρόνια δίνει «ζωή» και κίνηση σε κούκλες και αντικείμενα από πηλό.

H εκδήλωση γίνεται με ελεύθερη είσοδο και θα επαναληφθεί στον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης (21/3). Στο δεύτερο masterclass, σε συνεργασία με το Mega και ελεύθερη είσοδο, οι Γιώργος Φειδάς και Γιάννης Τσιτσώνης μιλούν για το «Ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος» (20/3).

Οι προβολές των ταινιών, μέρος των οποίων θα επαναληφθεί στο Ολύμπιον της Θεσσαλονίκης, θα γίνονται καθημερινά 18.00-00.00. Προπώληση εισιτηρίων στο Public. Πληροφορίες, www.animationcenter.gr

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top