Πέμπτη 15 Αυγούστου 2013

Τι αποκαλύπτει η άνοδος της Ε. Λ. Τζέιμς στην κορυφή της λίστας με τους πλουσιότερους συγγραφείς του περιοδικού «Forbes»

6:44 π.μ.

Με την τριλογία των Πενήντα αποχρώσεων του Γκρι η Βρετανή Ε. Λ. Τζέιμς έγινε η συγγραφέας με το μεγαλύτερο εισόδημα για το 2013, δηλαδή 95 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με την εφετινή λίστα των πιο πλούσιων συγγραφέων στον κόσμο που ανακοίνωσε το περιοδικό «Forbes».

Η αναρρίχηση της Τζέιμς ξάφνιασε τα στελέχη του «Forbes» που συνήθως βλέπουν στη λίστα τους οικεία ονόματα που επανέρχονται κάθε χρόνο, όπως η Ντανιέλ Στιλ (Νο 5, με 26 εκατ. δολάρια) και ο Στίβεν Κινγκ (Νο 10, με 20 εκατ. δολάρια), που δημοσίευσαν το πρώτο τους βιβλίο το 1973 και βρίσκονται στη λίστα επί δεκαετίες.


Σύμφωνα με τις αναλύσεις τους, για να έχει τόσο μεγάλη παγκόσμια οικονομική επιτυχία, κάποιος συγγραφέας θα πρέπει: α. Να καλλιεργεί ένα συγκεκριμένο είδος με ευρεία εμπορική απήχηση, όπως το ρομαντικό μυθιστόρημα (όπως η Νόρα Ρόμπερτς, Νο 8, με 23 εκατ. δολάρια εισόδημα) ή το θρίλερ (όπως ο Τζέιμς Πάτερσον, Νο 2 στη λίστα με 91 εκατ. δολάρια). β. Να εκδίδει περισσότερους από πέντε τίτλους τον χρόνο. γ. Να γράφει ρομαντικά μυθιστορήματα φαντασίας ή θρίλερ για νέους που γυρίζονται γρήγορα κινηματογραφική ταινία, αν πρόκειται για τριλογίες ακόμη καλύτερα, όπως τα Hunger Games της Σούζαν Κόλινς (Νο 3, με 55 εκατ. δολάρια).

Το ζήτημα είναι ότι μολονότι η τριλογία της Τζέιμς εντάσσεται στο είδος του ρομαντικού μυθιστορήματος που διαβάζεται από ένα ευρύ κοινό, πρόκειται για την πρώτη εμφάνιση της Τζέιμς, Τα βιβλία είναι μόλις τρία και δεν έχουν γυριστεί ακόμη σε ταινία. Πώς έγινε η συγγραφέας το εφετινό Νο 1 στη λίστα του «Forbes»; Πούλησε πολλά αντίτυπα πάρα πολύ γρήγορα, είναι η απάντηση. «Τα σημερινά μεγάλα μπεστ-σέλερ ανταμείβουν τους συγγραφείς με ποσά ιλιγγιωδώς μεγαλύτερα από ό,τι πριν από 10 χρόνια διότι οι αναγνώστες είναι οργανωμένοι σε ένα παγκόσμιο δίκτυο» σχολίασε στον Guardian ο Φίλιπ Τζόουνς, διευθυντής του περιοδικού The Bookseller, συμπληρώνοντας ότι η Τζέιμς οφείλει πολλά στο διαδίκτυο, χάρη στο οποίο διαδόθηκαν γρήγορα τα πρώτα ebooks της τριλογίας, η οποία αρχικά κυκλοφόρησε ηλεκτρονικά.

Στην πεντάδα με τους πιο πλούσιους συγγραφείς του κόσμου βρίσκεται επίσης ο τηλεπαρουσιαστής του Fox News Μπιλ Ο’Ράιλι (Νο 4, με 28 εκατ. δολάρια), ενώ ο Νταν Μπράουν βρίσκεται στο Νο 9 (22 εκατ. δολάρια) και η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ βρίσκεται εφέτος στο Νο 15 με εισόδημα 13 εκατ. δολάρια.

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top