Μια εντυπωσιακή ανακάλυψη για την ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου δημιουργεί συγκίνηση στους απανταχού κινηματογραφόφιλους: Ανακαλύφθηκε σε αποθήκη στο Πορντενόνε της Βόρειας Ιταλίας η βουβή ταινία με τίτλο "Too Much Johnson" που είχε γυρίσει ο 23χρονος Όρσον Γουέλς πριν τον "Πολίτη Κέιν" και εθεωρείτο οριστικά χαμένη, καθώς η μοναδική κόπια που ήταν γνωστή μέχρι τώρα είχε καταστραφεί σε πυρκαγιά το 1970, στο εξοχικό του Γουέλς στην Ισπανία. Πρόκειται για μια 40λεπτη ταινία που βρέθηκε σε καλή κατάσταση και είχε γυριστεί από τον Γουέλς για να προβληθεί κατά τη διάρκεια της θεατρικής παράστασης του 1938 που ανέβαζε ο περίφημος θίασος του Mercury Theatre, σχέδιο που τελικά δεν υλοποιήθηκε, για άγνωστους λόγους και η παράσταση (του έργου του 1894 του Γουίλιαμ Τζιλέτ) ανέβηκε χωρίς κινηματογραφική προβολή.


Η ταινία είναι μια κωμωδία σλάπστικ με πρωταγωνιστή τον Τζόζεφ Κότεν, ηθοποιό του θιάσου Mercury, και πολλούς άλλους ηθοποιούς της θεατρικής ομάδας σε ρόλους κομπάρσου. Σύμφωνα με τους ιστορικούς του κινηματογράφου που είδαν την ταινία (η οποία δεν είχε προβληθεί ποτέ δημοσίως), σηματοδοτεί το "πέρασμα" του Γουέλς από τον θεατρικό χώρο στον κινηματογραφικό.
Πρόκειται για τη δεύτερη ταινία που γύρισε ο Όρσον Γουέλς (είχε προηγηθεί η μικρού μήκους "The Hearts of Age" το 1934), ο οποίος το 1941 θα εντυπωσιάσει τους πάντες με το αριστούργημά του "Πολίτης Κέιν". Η κόπια του "Too Much Johnson" που ανακαλύφθηκε στο Πορντενόνε βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε διαδικασία αποκατάστασης στο ίδρυμα George Eastman House στην Αμερική και σε ειδικό εργαστήριο στην Ολλανδία, ενώ αναμένεται να κάνει παγκόσμια πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου, στο φεστιβάλ Le Giornate del Cinema Muto, ιταλικό φεστιβάλ αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον βωβό κινηματογράφο, στο Πορντενόνε, και στη συνέχεια, στις 16 Οκτωβρίου, στο George Eastman House.