Δευτέρα 5 Αυγούστου 2013

Εκδηλώσεις για την πανσέληνο

9:09 π.μ.

Περισσότερα από 71 μουσεία, αρχαιολογικοί χώροι και μνημεία έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου την Τετάρτη 21 του μήνα. Κι αυτό παρά την κρίση που μαστίζει τον χώρο του πολιτισμού.

Συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, ξεναγήσεις, βιντεοπροβολές ακόμη και παρατήρηση των άστρων περιλαμβάνονται έτσι, στις προτεινόμενες εκδηλώσεις, τις οποίες παρουσίασε στο στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο η γενική διευθύντρια αρχαιοτήτων κυρία Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη.

Από τον Εβρο ως την Κρήτη και από τα Επτάνησα έως τα Δωδεκάνησα εκτείνονται οι εκδηλώσεις με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων να πρωτοτυπεί και φέτος. Κι αυτό γιατί την νύχτα της πανσελήνου και από τις 10 έως τις 11το βράδυ θα ακουστεί ταυτόχρονα σε όλες τις Κυκλάδες το ποίημα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα «Θρήνος για τον Ιγνάθιο Σάντσιεθ Μεχίας» με τη φωνή του Μάνου Κατράκη και του Νότη Περγιάλη ως μία νοερή σύνδεση με την Ισπανία, στην επέτειο δολοφονίας του Λόρκα από τους φασίστες.

Η Ακρόπολη δεν θα είναι ανοιχτή,το αθηναϊκό το κοινό όμως θα μπορεί να απολαύσει την πανσέληνο από του Φιλιππάπου με συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων και φυσικά από το Μουσείο Ακρόπολης με το ιστορικό, μουσικό σχήμα της Στρατιωτικής Μουσικής Αθηνών στον προαύλιο χώρο του στις 9:30 μ. μ. που θα ερμηνεύσει ελληνική και ξένη μουσική. Την ημέρα αυτή άλλωστε το μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με είσοδο ελεύθερη από τις 9 το βράδυ.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top