Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

O Woody Allen μιλά για την Ελλάδα

8:00 π.μ.

Εκφράζει τον σεβασμό του για την κληρονομιά που άφησαν οι Αρχαίοι Έλληνες στο δράμα και παραδέχεται ότι το δέος αυτό του το ενέπνευσε μια βόλτα στην Ακρόπολη
Για το δέος που ένιωσε πρώτη φορά, όταν έκανε περίπατο στην Ακρόπολη και τον σεβασμό που τρέφει στην ελληνική αρχαιότητα και την κληρονομιά που άφησε στον παγκόσμιο πολιτισμό μιλάει ο Woody Allen, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Esquire. Η συνέντευξη θα δημοσιευτεί στο τεύχος του Σεπτεμβρίου, ωστόσο ήδη έχουν δημοσιευτεί αποσπάσματα στο site του περιοδικού.


Ο πολύπλευρος καλλιτέχνης θυμάται για τη χώρα μας: «Κάναμε μια βόλτα στην Ακρόπολη αργά το πρωί και κοίταξα κάτω προς το θέατρο (το Ηρώδειο) και ένιωσα μια ενότητα. Εννοώ ότι εκεί είναι που ο Οιδίποδας ανέβηκε για πρώτη φορά. Είναι εκπληκτικό για κάποιον που πέρασε την ζωή του στην σόου μπίζνες ή υπηρέτησε την δραματική τέχνη να κοιτάζει το θέατρο, όπου χιλιάδες χρόνια πριν άνθρωποι σαν τον Mike Nichols και τον Stephen Sondheim και τον David Mamet ήταν με χιτώνες και σκέφτονταν ότι δεν μπορούν να κάνουν αυτόν τον στίχο να δουλέψει. Κι ας τον δούλευαν όλη νύχτα. Και να τα βάζουν με τον ηθοποιό, που δεν ξέρει να τα λέει καλά. Ο Σοφοκλής, ο Ευριπίδης και ο Αριστοφάνης».
Μίλησε ακόμα για την σχέση του με τις κόρες του, που είναι πλέον στην εφηβεία: «Οι δύο έφηβες κόρες μου με βλέπουν σαν αρχαίο. Αλλά σηκώνομαι πριν από αυτές και τις ξυπνάω για να πάνε σχολείο».
Για τον φόβο: «Χωρίς φόβο δεν μπορείς να επιβιώσεις».
Για το ταλέντο: «Αν γεννήθηκες με ένα χάρισμα, το να συμπεριφέρεσαι σαν να είναι επίτευγμα είναι λάθος».
Μίλησε ακόμα για μια φορά, που είχε δείπνο με τον σπουδαίο Σουηδό σκηνοθέτη Ingmar Bergman. «Καθισμένος σε δείπνο με τον Ingmar Bergman ένιωσα σαν ένας μπογιατζής που κάθεται δίπλα στον Picasso».
Επίσης, θεωρεί ότι δεν έχει καμία ομοιότητα με τον Mel Brooks, αν και τον λατρεύει. Η μόνη ομοιότητα που βρίσκει ανάμεσά τους είναι πως και οι δύο είναι Εβραίοι.
Πηγή:www.monopoli.gr

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top