Πέμπτη, 9 Απριλίου 2015

Πολωνία: Ακύρωσαν εμφάνιση του Μπρέγκοβιτς επειδή έδωσε συναυλία στην Κριμαία

6:25 π.μ.

Οι διοργανωτές του Life Festival, που πραγματοποιείται στην πόλη Όσβιετσιμ στη νότια Πολωνία, ακύρωσαν την πρόσκληση που είχαν απευθύνει στον συνθέτη Γκόραν Μπρέγκοβιτς επειδή τον Μάρτιο είχε δώσει συναυλία στην Κριμαία, τη χερσόνησο της Ουκρανίας την οποία προσάρτησε πέρυσι η Ρωσία.

Το φεστιβάλ που διοργανώνεται εδώ και πέντε χρόνια στο Όσβιετσιμ  - την πόλη όπου οι Γερμανοί ναζί είχαν δημιουργήσει το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς- Μπίρκεναου, σύμβολο του Ολοκαυτώματος -  έχει στόχο να «αντιταχθεί σε κάθε μορφή επίθεσης, ρατσισμού, αντισημιτισμού και παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει η ανακοίνωση που έχει αναρτήσει στον ιστότοπό του.

«Οι δηλώσεις που έκανε ο καλλιτέχνης μετά τη συναυλία, στις οποίες υποβάθμισε το γεγονός ότι έπαιξε σε μια περιοχή που προσαρτήθηκε παράνομα και αρνήθηκε να καταγγείλει τη ρωσική στρατιωτική επέμβαση στην Ουκρανία, έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές που τιμούν οι ιδρυτές του Life Festival», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Γι’ αυτό τον λόγο αποφασίσαμε να μην δώσουμε στον Γκόραν Μπρέγκοβιτς τον ρόλο του πρεσβευτή στην επόμενη διοργάνωση του Life Festival», επεσήμαναν οι διοργανωτές.

Γεννημένος στο Σαράγεβο το 1950 από μητέρα Σέρβα και πατέρα Κροάτη, ο Γκόραν Μπρέγκοβιτς ήταν αστέρας της ροκ τη δεκαετία 1970-1980 στην πρώην Γιουγκοσλαβία.

TO BHMA

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top