Δράση κοινωνικής διαμαρτυρίας που εμπεριέχει την έννοια της μοναδικότητας καθώς συμβαίνει μία και μόνο φορά και δεν επαναλαμβάνεται, η τέχνη της Street Art ανθίζει σε εποχές οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής κρίσης βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος, αφού πολλά από τα πρότυπα αμφισβητούνται.
Αυτή η "θυμωμένη", εμπνευσμένη και "ζωντανή" τέχνη, που εξελίσσεται σε πολύ δημοφιλή, κατακτώντας όλο και περισσότερη αναγνωρισιμότητα παγκοσμίως, λατρεύεται πλέον από συλλέκτες, μουσεία και γκαλερί.
Στο "Αέναον" της οδού Νεοφύτου Βάμβα στο Κολωνάκι, εγκαινιάζεται στις 12 το μεσημέρι έκθεση έργων 15 Ελλήνων καλλιτεχνών με μεγάλη πορεία στη τέχνη του δρόμου, διαμορφωμένο προσωπικό τρόπο γραφής και λεξιλόγιο άμεσα αναγνωρίσιμο.
Στα σημερινά εγκαίνια προλογίζει ο ιστορικός Τέχνης και τεχνοκριτικός Μάνος Στεφανίδης, που υποστηρίζει πως ακόμα και "στην γκαλερί δεν προδίδεται ο βασικός χαρακτήρας των έργων και της συγκεκριμένης τέχνης, η οποία μοιάζει να βράζει, εκφράζοντας τη λαχτάρα των καλλιτεχνών για έκφραση και παρουσία, κόντρα στην περσόνα και τον μύθο του καλλιτέχνη διανοούμενου". Ο ίδιος έχει συγκεντρώσει με τη βοήθεια των φοιτητών του φωτογραφικό αρχείο το οποίο αριθμεί περίπου 20.000 έργα από όλη την Ελλάδα και το οποίο σκοπεύει να εκδώσει με τον τίτλο Γκράφιτι, η τέχνη της απελπισίας.
Για "στοχευμένη τέχνη κοινωνικής διαμαρτυρίας που εκμεταλλεύεται τη δεδομένη συνθήκη και δρα χωρίς να ακολουθεί συγκροτημένες σχολές" κάνει λόγο ο Los Otros / Mj Tom, ένας εκ των 15 καλλιτεχνών, που συμμετέχει με δύο τύπους έργων. Θεματικά "προβάλλει κοντινά γκρο πλαν ανθρώπων μεγάλης ηλικίας" που, όπως υποστηρίζει, "μοιάζουν να είναι αόρατοι από την καθημερινότητα".
Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Alex Martinez, Billyg, Losotros Mj Tom, Cacao Rocks, Thisisopium, Nar, N Grams, Όλγα Μηλιαρέση Φωκά, Ισμήνη Μπονάτσου, Cookless, Nique, Lune82, Billy82, Sinke και Yiakou. Η έκθεση οργανώνεται από το Athens Street Art Festival και την Αίθουσα Τέχνης "Αέναον", με τον τίτλο " Street art is here to stay ".
Μάνια Ζούση

Info
Εγκαίνια: 4 Απριλίου 12.00 - 6.00 μ.μ.
Διάρκεια 4 -19 Απριλίου
Ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα - Τετάρτη - Σάββατο: 11.00 π.μ. - 5.00 μ.μ., Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 11.00 π.μ. - 3.00 και 6.00 μ.μ. - 9.00 μ.μ., Κυριακή: 11.00 π.μ. - 3.00 μ.μ. Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή 10, 12 και 13 Απριλίου.